Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Percheziții, în această dimineață, la proprietarii unui site ilegal cu filme, seriale și emisiuni TV

Percheziții, în această dimineață, la proprietarii unui site ilegal cu filme, seriale și emisiuni TV
Comentează 0

Poliția Română efectuează mai multe percheziții luni dimineaţa, pe raza municipiului București, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1.500.000 de euro prin punerea la dispoziția publicului de opere protejate (programe de televiziune) şi de utilizare a unor mărci înregistrate fără consimțământul titularilor şi spălare de bani.

"La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează 9 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţele a 4 persoane şi la sediile unor societăţii controlate de acestea. Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, cei în cauză ar fi creat mai multe pagini de Internet, prin intermediul cărora ar fi pus la dispoziţia publicului şi ar fi retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restricţionat, fără a avea acordul acestora, încălcând astfel prevederile în materia drepturilor de autor.

 

"Pentru a comercializa dispozitivele speciale de recepţie a acestor programe şi pentru a încasa sume de bani de la abonaţi, aceștia ar fi înfiinţat numeroase societăţi atât în România cât şi în alte state (inclusiv societăţi de tip "off-shore" înfiinţate în Cipru şi SUA-Delaware). Cu ajutorul societăților înființate, ar fi disimulat tranzacţiile efectuate şi ar fi ascuns veniturile obţinute din aceste activităţi ilicite, mare parte din sumele obţinute în acest mod fiind reinvestite. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, estimat până în prezent, este de aproximativ 1.500.000 de euro", se mai arată în comunicat.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite