Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pentru omagierea lui Rudolf Wittman, arădeanul ucis pe front, au fost amplasate panouri memoriale în Parcul Eminescu (FOTO)

La inițiativa consilierilor locali municipali, Primăria Arad a acordat avizul de amplasare a panourilor memoriale pentru Rudolf Wittman, ele au fost amplasate azi, 14.12.2023, la ora 14,00, în Parcul Eminescu. Timp de o lună de zile ele vor rămâne în Parcul Eminescu, după care vor fi mutate în Piața Avram Iancu. Așadar, au fost amplasate trei panouri memoriale, organizate în forma unui triunghi, cu textul scris în limba română, maghiară, respectiv ucraineană. 

Pentru omagierea lui Rudolf Wittman, arădeanul ucis pe front, au fost amplasate panouri memoriale în Parcul Eminescu (FOTO)
Comentează 0

Tânărul de 27 de ani, din Arad, a murit în războiul din Ucraina, la sfârșitul lunii octombrie 2023. 

Rudolf Ervin Wittman a învăţat la Liceul „Csiky Gergely”, după care a activat în Legiunea Străină, iar apoi a luptat ca voluntar pe frontul din Ucraina.

Consilierii locali au venit cu inițiativa de a amplasa un stativ cu fotografia sa în zona centrală.

Colegi și prieteni cu care a luptat pe front au venit din Ucraina pentru a-l conduce pe ultimul drum, la începutul lunii noiembrie a acestui an. 

Galerie foto (25)


Scrie un comentariu

trimite