Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pentru copiii din centrele de plasament din județul Arad toată luna decembrie va sta sub semnul poveștilor de Crăciun


Cele mai frumoase povești având tematica Crăciunului și a obiceiurilor legate de această mare sărbătoare vor ajunge la copiii și tinerii ocrotiți în casele de tip familial și centrele de plasament din județ, mulțumită unei inițiative comune a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad. Cele două instituții au încheiat un parteneriat pe termen lung care are drept scop apropierea copiilor din sistemul de protecție de cărți și stimularea apetitului acestora pentru lectură.

Pentru copiii din centrele de plasament din județul Arad toată luna decembrie va sta sub semnul poveștilor de Crăciun
Comentează 0

În luna decembrie în centrele de plasament vor fi amenajate ateliere tradiționale, iar copiii vor purta costume populare și vor depăna împreună povești de iarnă.

„Suntem bucuroși că putem beneficia de prezența profesioniștilor Bibliotecii Județene alături de noi în acest proiect pe care l-am numit generic „Poveste de Crăciun». În cadrul atelierelor tematice, copiii noștri vor fi atrași în lumea frumoasă a basmelor și a poveștilor de Crăciun. Tuturor copiilor trebuie să li se asigure satisfacerea nevoilor de bază, nu numai pentru supraviețuire și protectie, ci și pentru a-și dezvolta personalitatea. Copiii au nevoie de prieteni și de căldura familiei, dar în același timp și de povești și muzică, precum și de toate lucrurile care le stimulează mintea și îi ajută să crească și să se dezvolte armonios”declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

 „Sărbătorile de iarnă sunt un foarte bun prilej de a te gândi și, mai ales, a face ceva pentru  semenii tăi. Instituția noastră, împreună cu DGASPC Arad  se va implica în mod direct pentru a duce un strop de bucurie în sufletele acestor copii. Colegele noastre de la Secția Împrumut Carte pentru Copii vor fi prezente în patru locații din județ și anume: Lipova, Zădăreni, Ineu, Sântana și două din Arad, unde vor desfășura o mulțime de activități. Copiii prezenți vor avea prilejul să asculte minunate povești, dar și să se implice în jocuri și ateliere diverse, menite să le dezvolte dexteritatea, dar și capacitatea de creație“ a precizat dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru D.Xenopol“ Arad.

Primele povești de Crăciun vor fi depănate la începutul lunii decembrie, chiar de Sfântul Nicolae, în centrele și casele de tip familial din Lipova și Ineu.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite