Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peisaj şi Democraţie - Dialog despre arhitectură şi design cu Alexandru Ciobotă

Peisaj şi Democraţie - Dialog despre arhitectură şi design cu Alexandru Ciobotă
Comentează 0

Avem plăcerea de a invita publicul arădean, atât profesioniştii din domeniul arhitecturii, restaurării şi peisagisticii, cât şi pe toţi cei interesaţi de confortul oferit de spaţiul public, la Club ABC, miercuri, 16 martie 2016, de la ora 19:00, la dezbaterea „Peisaj şi Democraţie” din cadrul seriei de evenimente „Dialog despre arhitectură şi design - intervenţie în spaţiul public”.

La această întâlnire, Alexandru Ciobotă, peisagist şi membru fondator al Asociaţiei Peisagiştilor din România, ne va prezenta conceptul de Landscape democracy şi implicaţiile acestuia asupra modelării peisajelor şi a spaţiilor publice. “Landscape democracy este o formă de planificare şi proiectare prin care se doreşte ca toţi cetăţenii să participe în mod egal, fie în mod direct, fie prin intermediul unor reprezentanţi aleşi la propunerea, dezvoltarea şi stabilirea regulilor prin care sunt modelate peisajele şi spaţiile lor publice.” (International Federation of Landscape Architects, Oslo, 2014)
Alexandru Ciobotă ne va vorbi despre câteva proiecte de peisagistică, cum este „Traseul tematic la bălţile Bezdin” (proiect iniţiat de Asociaţia Peisagiştilor din România în 2010), şi despre strategii pentru o dezvoltare durabilă a spaţiilor verzi conexe Mureşului. După prezentare, publicul va participa la o dezbatere despre legătura dintre peisaj şi democraţie, precum şi despre resursele materiale şi umane necesare pentru implementarea proiectelor de revitalizare urbană. Sperăm ca această întâlnire să reprezinte un punct de plecare pentru o dezbatare mai largă în cadrul comunităţii locale care, în final, să conducă la realizarea şi implementarea cu succes a unor proiecte de peisagistică din judeţul Arad.

__________________________________________________________________________________

„Dialog despre arhitectură și design - intervenție în spațiul public” este o serie de discuții, prezentări și workshopuri în care explorăm modalități de cunoaștere, integrare și intervenție în spațiul public prin prisma conceptelor venite din domeniul arhitecturii și designului. Aceste dialoguri nu se adresează unui public specializat, ci doar interesat - de confortul oferit de spațiile publice și de resursele pe care le avem pentru a îmbunătăți şi transforma oraşele în care trăim.

Seria „Dialog despre arhitectură şi design - intervenţie în spaţiul public” a fost iniţiată de Asociaţia CitiZenit în decembrie 2015, iar întâlnirile au loc săptămânal la Club ABC.

Pagina evenimentului „Peisaj şi Democraţie”: www.facebook.com/events/1686390094962343

Pagina seriei „Dialog despre arhitectură şi design”: http://www.citizenit.ro/conferinte/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite