Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Patru licee, cu peste 4.000 de elevi, sute de familii și peste o sută de instituții, fără căldură din cauza unei avarii

Abonații de pe mai multe străzi din centrul Aradului nu au căldură și apă caldă de câteva zile, din cauza unor avarii în rețeaua de furnizare, fiind afectate mii de persoane.

Patru licee, cu peste 4.000 de elevi, sute de familii și peste o sută de instituții, fără căldură din cauza unei avarii
Comentează 0

O conductă magistrală situată pe bulevardul Dragalina a explodat în două locuri, încă de luni, de când echipele de muncitori ale furnizorului de agent termic – CET Hidrocarburi – încearcă să remedieze stuația.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CET Hidrocarburi, Mariana Plaveti, a fost oprită furnizarea apei calde și a căldurii în patru puncte termice legate la magistrală, fiind afectată o mare parte din centrul orașului. Au rămas fără căldură patru licee mari - Colegiul Național „Preparandia - Dimitrie Țichindeal”, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, Colegiul Național „Moisa Nicoara” și Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, care au împreună peste 4.000 de elevi, chiar și de clase primare.

De asemenea, sunt afectate sute de familii, cu aproximativ 2.500 de persoane, conform estimărilor furnizorului de agent termic, dar și aproximativ 110 instituții publice, cu mii de salariați.

Mariana Plaveti a declarat, joi, că magistrala care a expolodat în două locuri are o vechime de 45 de ani. ”Se intervine pentru remedierea situației, dar probabil că lucrările vor fi încheiate abia vineri”, a adăugat Plaveti. Astfel, elevii nu vor avea căldură în clase decât luni.

Magistrala este prioritate în programul de reabilitare a rețelelor termice, dar va intra în lucru abia anul viitor.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite