Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Patriarhia Română, sprijin financiar pentru victimele accidentului de la Ploieşti

Patriarhia Română a transmis un mesaj de compasiune şi solidaritate cu familiile victimelor accidentului de circulaţie de la Ploieşti, în care precizează că acordă şi un sprijin financiar pentru familiile celor decedaţi şi pentru cei aflaţi în spital.

Patriarhia Română, sprijin financiar pentru victimele accidentului de la Ploieşti
Comentează 0

Patriarhia Română îndeamnă, în mesajul său, toate parohiile şi mănăstirile să urmeze exemplul Arhiepiscopiei Bucureşti şi să acorde sprijin financiar pentru cei afectaţi de tragicul eveniment.

"Mesajul de compasiune şi solidaritate cu familiile victimelor accidentului de circulaţie de la Ploieşti din ziua de 5 februarie 2016

Am aflat cu durere de tragicul accident de circulaţie care a avut loc pe centura de vest a municipiului Ploieşti în dimineaţa zilei de 5 februarie 2016, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 persoane, iar alte 28 au fost rănite.

În aceste momente grele pentru familiile victimelor, adresăm acestora un cuvânt părintesc de alinare sufletească şi le încredinţăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletele celor care şi-au pierdut viaţa, iar familiilor îndoliate să le dăruiască alinare și întărire sufletească.

De asemenea, suntem alături de cei răniţi, aflaţi în suferinţă în spital, şi ne rugăm Milostivului Dumnezeu pentru vindecarea lor.

În semn de compasiune şi solidaritate, Arhiepiscopia Bucureştilor a trimis un ajutor financiar la Protoieria Ploieşti-Sud, pentru înmormântarea celor decedaţi şi pentru tratamentul celor răniţi, îndemnând, totodată, parohiile şi mănăstirile la ajutorarea familiilor greu încercate în urma acestui grav accident rutier", se arată în mesajul Patriarhiei.

Patriarhia Română a fost aspru criticată pentru lipsa de reacţie după incendiul de la Colectiv, iar criticile au continuat cu intensitate şi mai mare după ce s-a aflat, în contextul morţii poliţistului Bogdan Gigină în coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, că şi Patriarhul Daniel beneficia de maşini de însoţire de la poliţie în urma unui protocol cu Ministerul de Interne.

Un accident grav s-a produs, vineri dimineaţă, în jurul orei 6.20, pe DN1 - Centura de Vest a municipiului Ploieşti. Un autobuz în care se aflau 33 de persoane a intrat în coliziune, la Strejnic, cu o autobasculantă încărcată cu nisip. În urma accidentului, cinci persoane au murit, iar alte 28 au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Persoane care au decedat au fost identificate, iar o parte dintre răniţi au fost deja externaţi. Potrivit primelor cercetări, de vină pentru producerea accidentului ar fi șoferul autobuzului.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite