Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Părintele Macarie de la Simonopetra, Muntele Athos, va fi prezent la Arad

Părintele Macarie de la Simonopetra, Muntele Athos, va fi prezent la Arad
Comentează 5

În perioada 12-18 octombrie 2015 au loc manifestările internaţionale Doxologia, Comuniune şi Filantropie. Manifestările Doxologia, ediţia a II-a, beneficiază de invitaţi de marcă din viaţa religioasă şi culturală europeană.

Invitatul de seamă al acestei ediţii este părintele Macarie Simonopetritul, personalitate teologică şi duhovnicească de excepţie a Sfântului Munte Athos.

"Părintele Macarie, de origine franceză, Bernard Gerard Andre Jean, a fost profesor la Sorbona, retrăgându-se în ultima perioadă a vieţii la Muntele Athos, dedicându-se cercetării teologice şi îndrumării spirituale a pelerinilor care vin la Mănăstirea Simonopetra. Iubirea faţă de România l-a adus la manifestările Doxologia, în cadrul cărora va ţine o primă prelegere la Teatrul de Stat, sâmbătă, 17.10.2015, ora 19, cu o temă dedicată vieţii duhovniceşti în genere: Viaţa duhovnicească după învăţătura stareţului Emilianos Simonopetritul", spune Teofan Mada, vicar eparhial.

 În continuare, părintele Macarie va avea şi un dialog de suflet cu arădenii, eveniment organizat la Sala Ferdinand a Primăriei Arad, duminică, 18. 10.2015, ora 17.

Manifestările Doxologia fac parte din proiectele Arhiepiscopiei Aradului cu diverse instituţii publice, locale, fiind sprijinite şi de instituţii de drept privat. Activităţile pastoral-culturale vor fi întregite de cele misionar-sociale, filantropice.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide