Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Părerea unei studente din R. Moldova despre Arad: Nu ai cum să te plictisești. Un oraș frumos, liniștit, cu stil și arhitectură

O tânără din Republica Moldova, studentă în Arad, a scris un articol pentru absolvenții de liceu din țara sa care vor să urmeze o facultate, prezentându-le orașul în care a ales să vină ca pe o oportunitate.

 Părerea unei studente din R. Moldova despre Arad: Nu ai cum să te plictisești. Un oraș frumos, liniștit, cu stil și arhitectură
Comentează 3

Diana Rusu povestește în articolul său, publicat pe un blog, despre experiența sa în Arad, oraș pe care îl îndrăgește. Ea se adresează absolvenților de licee din Republica Moldova care nu știu unde să studieze.

”Drag absolvent de liceu, care îți dorești să ieși din zona de confort și să aplici la studii în România (...) Am decis să îți relatez și ție experiența mea, care m-a marcat destul de mult. Am plecat de acasă când aveam 17 ani. Unde am apucat-o?! La celălalt capăt al României, la Arad. Ce să fac? Desigur, studii, dar și să devin independentă”, își începe povestea tânăra, studentă în anul II la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale, specializarea Administrație Publică, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.

Moldoveanca din Chișinău prezintă Aradul ca pe un oraș care ”nu duce lipsă de zone de agrement și obiective turistice”, enumerând, printre altele, Ștrandul Neptun, Faleza Mureșului, Parcul Natural ”Lunca Mureșului” și Cetatea Aradului.

”Deci, nu ai cum să te plictisești. Mie îmi place că aici transportul public este format din tramvaie, și nu autobuze, troleibuze, sau mai rău microbuze. Este un oraș frumos, liniștit, cu stil și arhitectură. O sumedenie de localuri îți stau la dispoziție unde poți să mănânci la un preț foarte accesibil”, povestește studenta.

Diana prezintă în continuare universitatea, căminele studențești și care sunt cheltuielile la care trebuie să se aștepte cineva venit la studii în Arad.

”În general, orașul nu este unul costisitor. Uneori bursa îmi ajungea pentru toată luna ca să mă întrețin”, spune tânăra.

Moldoveanca apreciază că și perspectivele de angajare sunt bune: ”Nu este complicat să-ți găsești un job la Arad, fiind o zonă destul de dezvoltată. Trebuie doar să fii perseverent. Eu am avut un job part-time, la postul de funcționar administrativ pentru câteva luni, apoi am plecat în mobilitate”.

Poți citi întreaga relatare pe blogul www.gorobic.com.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite