Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parchet laminat - soluție pentru încălzirea în pardoseală

În cazul în care deja ai început să te pregătești pentru sezonul rece și ai decis să renunți la clasicele calorifere, atunci cel mai probabil ești în căutarea unui parchet pe care să îl montezi peste sistemul de încălzire prin pardoseală. Însă, cu atât de multe opțiuni pe piață, ce alegi? 

Parchet laminat - soluție pentru încălzirea în pardoseală
Comentează 0

Noi îți propunem parchetul laminat ca răspuns, întrucât este o opțiune de buget care îți va bucura ochii prin design și îți va încânta fiecare pas prin locuință prin căldura pe care o oferă. 

Ce este parchetul laminat? 

Parchetul laminat este o podea sintetică, care simulează lemnul. La bază are o placă de densitate ridicată, alcătuită din rășină melaminică și materiale din plăci de fibre amestecate cu adezivi, iar următorul strat este fotografic, fiind urmat de un alt strat protector transparent. 

Stratul fotografic îi oferă un design aparte, astfel te bucuri de o gamă diversificată de produse, create pentru a satisface până și cele mai pretențioase gusturi. 

Avantajele parchetului laminat

Sistemul de încălzire în sine reprezintă o investiție, tocmai de aceea noi îți recomandăm parchetul laminat pentru a te bucura de distribuirea uniformă a căldurii în fiecare centimetru al camerei. În plus, are o multitudine de beneficii:

  • Aspect modern. După cum menționam anterior, întrucât parchetul laminat are un strat fotografic, el se regăsește într-o gamă foarte variată, care să se preteze pe orice design interior te-ai decis să conturezi: modern, rustic, scandinavic etc. 

  • Durabilitate. Chiar dacă nu este are în componența lui lemn natural, precum parchetul masiv sau cel stratificat, parchetul laminat este caracterizat de durabilitate, având o viață medie de 15 ani. 
  • Preț accesibil. Comparativ cu pardoselile de esență tare, prețul total de achiziție și instalare a parchetului laminat este cu mult mai scăzut, atât datorită compoziției, cât și modului ușor de instalare.
  • Pretabil pentru instalarea peste sistemul de încălzire prin pardoseală. Asemenea pardoselilor costisitoare, și parchetul laminat are un coeficient termic optim și stabilitatea dimensională ideală pentru a fi montat peste încălzirea prin pardoseală. 
  • Rezistent la zgârieturi. Stratul superior transparent asigură protecția împotriva zgârieturilor sau al impactului cu diverse obiecte. În același timp, nu se decolorează de la radiațiile UV, precum pardoseala din lemn natural. 
  • Ușor de întreținut. Parchetul laminat nu are nevoie de soluții specifice pentru curățare, deci îl poți curăța cu produse din comerț. Ai grijă doar ca mopul sau cârpa să fie foarte bine scurse, pentru că deși este rezistent la apă, expus la cantități foarte mari, se poate umfla. 

De ce este potrivit pentru încălzirea în pardoseală

Parchetul laminat are o stabilitate bună dimensională, ceea ce înseamnă că nu se va deforma în timp din cauza factorilor de mediu. În același timp, coeficientul termic este optim, astfel încât se încălzește și menține căldura. 

Pentru a te bucura de tot confortul termic, este recomandat să achiziționezi plăci cu o grosime mai mare de 8mm. În același timp, înainte de a monta parchetul îți sugerăm să achiziționezi și o folie aluminizată sau macroperforată.

Concluzii

Parchetul laminat reprezintă o opțiune de buget în materie de pardoseli care pot fi montate peste sistemul de încălzire, dar care te va încânta atât prin aspectul deosebit care imită lemnul, cât și prin caracteristicile tehnice care îl recomandă ca fiind o opțiune de durată și elegantă. În gama Glasspandoor ți-am pregătit parchet laminat pentru cele mai pretențioase gusturi, atât online, cât și în magazine!

Articole asemanatoare