Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Până mâine trebuie depuse patru declarații fiscale! Care sunt acestea şi cine trebuie să le transmită

Până mâine trebuie depuse patru declarații fiscale! Care sunt acestea şi cine trebuie să le transmită
Comentează 0

Luni 12 februarie este ultima zi pentru depunerea a patru declarații la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit calendarului fiscal pentru luna februarie 2018.

Potrivit calendarului fiscal stabilit de ANAF pentru luna în curs, luni este termenul-limită pentru depunerea următoarelor patru declarații fiscale, potrivit Avocatnet.ro.

Declarația de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, Formularul 010. Se depune de către persoanele juridice care au obligația să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depășirii plafonului legal de scutire.Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire şi a cărei cifră de afaceri este mai mare sau egală cu plafonul de scutire trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, în termen de zece zile de la data atingerii ori depăşirii plafonului. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit.

Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române, Formularul 020. Se depune de persoanele fizice, altele decât cele care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze în scopuri de TVA în termen de zece zile de la data atingerii ori depăşirii plafonului legal de scutire. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit.

Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, Formularul 070. Se depune de persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit.

Notificarea privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori, Formularul 087. Se depune de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care optează pentru aplicarea regimului special pentru agricultori.

sursa: romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite