Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Palatul Copiilor, scos la vânzare pentru suma de 3,4 milioane de euro. Nu se știe unde vor ajunge copiii

Actualii proprietari ai Palatului Copiilor au decis să vândă clădirea, deși acolo se desfășoară activități la care participă sute de copii, iar statul plătește o chirie lunară de aproximativ 2.000 de euro.

Palatul Copiilor, scos la vânzare pentru suma de 3,4 milioane de euro. Nu se știe unde vor ajunge copiii
Comentează 0

Clădirea în care funcţionează Palatul Copiilor Arad, situată în apropiere de Primărie, a fost retrocedată în anul 2004, iar din 2007 Ministerul Educaţiei plăteşte o chirie lunară de aproximativ 2000 de euro. La activităţile educative sunt înscrişi în jur de 600 de copii, care nu se știe unde vor fi mutați, pentru că de câteva zile proprietarii au anunțat că vând imobilul.

Anunțul a fost postat pe un site de specialitate (fotografiile din galerie sunt preluate din anunț), iar prețul de vânzare este 3,4 milioane de euro, adică 2,564 euro/mp.

”RE/MAX Gold va încântă cu un edificiu important al orașului Arad, construit între anii 1880-1890, de către familia de comercianți Andrényi, care momentan găzduiește Palatul Copiilor. Amplasată pe un teren generos în suprafață de 2495 mp, clădirea dispune de o suprafață utilă de 2220 mp și este formată din 37 camere”, scrie în anunț.

Din aceeași sursă aflăm că imobilul combină elemente de arhitectură neoromane și neoromantice. ”De remarcat sunt uşile şi ferestrele bogat ornamentate, confecţionate din lemn de esenţă nobilă, dar este deosebit de frumoasă şi ornamentaţia pereţilor şi tavanelor”, se mai laudă proprietarii.

Aceștia au și idei de afaceri în palat: ”Dacă sunteţi în căutarea de a crea un hotel și restaurant, centru de învățare, locuințe sau spații de birouri, această proprietate deosebită oferă o destinaţie unică şi de dorit”.

Numai că... Ministerul Educației nu a eliberat imobilul, iar acolo participă la activități sute de copii.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au spus că nu știu ce se va întâmpla în momentul vânzării, pentru că nu există un spațiu în care pot fi mutate activitățile.

Vestea bună este că lucrările de construire a unui nou sediu pentru Palatul Copiilor au fost reluate. Este vorba de construcțiile de pe terenul fostului cartodrom, unde a fost ridicat un sediu și pentru Inspectoratul Școlar.

Guvernul a alocat aproape 2.000.000 de lei pentru continuarea lucrărilor în acest an, după ce șantierul a fost închis în 2014 din cauza lipsei fondurilor.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite