Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Palatul Copiilor riscă să se mute la periferie; Ministerul Educației nu a mai dat bani de chirie de peste un an

Profesorii și instructorii de la Palatul Copiilor sunt în pragul revoltei. Motivul? Ministerul Educației nu a mai alocat bani de chirie de peste un an și există riscul ca toată activitatea să fie relocată la periferia municipiului, într-o zonă în care mijloacele de transport în comun nu sunt foarte ușor de găsit.

Palatul Copiilor riscă să se mute la periferie; Ministerul Educației nu a mai dat bani de chirie de peste un an
Comentează 0

Profesorii și instructorii nemulțumiți ne-au contactat pentru a-și spune păsul. „Avem 30 de cercuri și aproximativ 3.000 de copii și foarte multă aparatură de mutat. Deși proprietarul clădirii în care ne desfășurăm acum activitatea a dat dovadă de înțelegere față de noi și percepe o chirie modică în comparație cu chiriile din zona centrală a Aradului, Ministerul Educației nu a alocat bani de chirie de peste un an. În aceste condiții, există varianta să ne mutăm la Galleria Mall. Este o zonă improprie din punct de vedere al transportului”, ne spune unul dintre aceștia.

Obicei prost la Ministerul Educației

Dorind să vedem dacă informația este adevărată, am început să săpăm în stânga și dreapta, mai ales că, în vara anului 2017, Raul Bocșe, actualul director al Palatului Copiilor, spune într-un interviu, că noul sediu va fi gata peste doi ani, adică în 2019. Deci, dacă lucrurile ar fi mers conform planului, instituția nu ar mai fi fost mutată la ieșirea din Arad înspre Pecica, ci într-o zonă mult mai centrală, lângă Inspectoratul Școlar și Consiliul Județean. Am aflat aflat astfel că cei de la Ministerul Educației au căpătat un obicei prost în ultimul timp și anume nu le mai place să-și plătească chiriile, preferând să dea banii doar pe salarii și utilități. Am mai aflat că nu este pentru prima dată când se întârzie atât de mult cu plata chiriei și că Palatul Copiilor de la Arad nu este singurul din țară care întâmpină aceste probleme.

„Deocamdată nu ne mutăm”

Contactat telefonic, directorul Raul Bocșe, confirmă faptul că există restanțe în ceea ce privește chiria, confirmă faptul că suma cerută de proprietar este una modică (10.300 de lei pe lună), confirmă discuțiile purtate cu cei de la Galleria, dar susține că deocamdată nu se pune problema mutării. „Deocamdată nu ne mutăm. Vom face acest lucru doar când vom primi un document din partea Ministerului Educației și a Inspectoratului Școlar, care sunt ordonatori de credite, prin care ni se va cere să facem acest lucru. Oricum, nu ne vom muta în cursul anului școlar. Având însă în vedere situația, am căutat soluții, iar reprezentanții Galleria Mall ne-au spus că ne vor pune la dispoziție spațiul de care avem nevoie în mod gratuit, doar să plătim utilitățile”, a declarat Bocșe. Acesta a ținut să precizeze că doar spațiul de la Galleria este suficient de mare pentru a-i putea găzdui pe toți cei care-și desfășoară activitatea la Palatul Copiilor, în cazul în care vor trebui să se mute. „Sperăm însă că Ministerul Educației va plăti chiria și nu vom fi nevoiți să ne mutăm”, a mai spus directorul.

În ceea ce privește sediul care trebuia să fie gata anul acesta, Raul Bocșe a ținut să precizeze că ar putea fi terminat... într-un an, dacă se vor aloca fondurile necesare, adică 2,5 milioane de euro.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite