Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătrâna Doamnă începe campionatul cu un egal: Oţelul Galaţi – UTA 1-1

Cu o echipă schimbată din temelii, cu jucători noi care nu au reuşit deocamdată să se ridice la nivelul aşteptărilor publicului arădean, UTA începe această ediţie a Superligii cu un egal: 1-1 în compania nou promovatei Oţelul Galaţi, condusă de pe margine de Dorinel Munteanu.

Bătrâna Doamnă începe campionatul cu un egal: Oţelul Galaţi – UTA 1-1
Comentează 0

Cele două echipe au început în forţă prima repriză, împărţind ocaziile frăţeşte în primele minute. Încă din primul minut, Alexandru Pop scapă spre poarta lui Iacob, dar când a venit momentul să finalizeze trage slab de la marginea careului. Un minut mai târziu este rândul UTA-ei să fie în faţa golului de 1-0. Cooper obţine o lovitură liberă de la aproximativ 16 metri, Fabry execută foarte bine, Stoian nu are nu are nicio reacţie, dar balonul loveşte din păcate stâlpul de susţinere a plasei.

Ritmul partidei scade, încetul cu încetul, dar cu toate acestea atât Oţelul cât şi UTA au câteva şanse de a înscrie. În minutul 16, Fatai scapă şi el singur spre poartă, Iacob iese însă salvator în 18 metri şi respinge cu preţul unei accidentări. În minutul 25, Cooper primeşte în centrul careului, dar şutul nu are nicio precizie, ratând dintr-o poziţie ideală. Bătrâna Doamnă mai are o ocazie în minutul 34, prin Cristian Mihai, care loveşte cu capul, dar mingea ajunge în braţele lui Stoian, pentru ca două minute mai târziu, echipa lui Dorinel Munteanu să rateze prin Teles. Vine însă minutul 45+6, când Rareş Pop, cel mai popular sportiv U18 şi cel mai popular fotbalist din 2023, după cum a fost desemnat de cititorii ARQ, trage cu sete de la 18 metri şi reuşeşte un gol de generic, mingea intrând în plasă aproape de vinclu din stânga. Astfel, UTA intră la pauză cu un avantaj de 1-0.

Ne-au cam dat cu terenul în cap

În repriza secundă cele două echipe şi-au schimbat faţa total. Dacă UTA a făcut în mod nepermis pasul înapoi, Oţelul, echipă croită parcă după chipul şi asemănarea lui Dorinel Munteanu, a pus presiune şi putem spune că ne-a cam dat cu terenul în cap.

Oţelul are o primă ocazie, în minutul 53, când Zhelev intră în careu și trage pe lângă poarta lui Iacob, în minutul 57, prin Bodişteanu şutează şi el pe lângă poartă de la marginea careului, iar două minute mai târziu, Alexandru Pop pătrunde intră careu și o dă peste transversală. Avea să fie repetiţia pentru ceea ce se va întâmpla în minutul 62, când acelaşi Alexandru Pop trage puternic din partea dreaptă a careului şi egalează. În minutul 75, gazdele s-au aflat la un pas de a prelua conducerea pe tabelă. Asta, în condiţiile în care nou intratul Isac face un gest nepermis în careul propriu, atingând mingea cu mâna, iar centralul Chivulete nu are ce face şi dictează lovitură de la 11 metri. Din fericire pentru noi, Juri Cisotti trage slab, pe centru porţii, iar Iacob respinge cu piciorul, din cădere, ca un portar de handbal. Pe final, Oţelel mai are o ocazie bună de a face 2-1 prin Cîrjan, care scapă singur cu Iacob, dar trimite în bară.

Cine au fost actorii de astăzi

Dar să vedem care au fost echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Dorinel Munteanu, respectiv Mircea Rednic.

Oțelul: Stoian – Zhelev, Varela, Yabre, Rus – Cisotti, Neagu (Zivulic), Teles (Gaitan) – Ursu (Bodişteanu), Fatai (G. Cîrjan), Alexandru Pop (Jardan). Rezerve: A. Păun – Farcaș, Ghiocel, Jardan, Nedelea, Bodișteanu, Zivulic, Gaitan, G. Cîrjan.

UTA: Fl. Iacob – Roganovic, Benga, Markov, Abeid – Rareş Pop (Mustacă), Carp (Stahl), Cristian Mihai (Isac), Dumitrașcu, Fabry (Postolachi) – Cooper (Leidsman). Rezerve: Kucher – Iurasciuc, Isac, Ekmekci, Stahl, Postolachi, Leidsman, Nortey, Mustacă.

Partida a fost condusă la centru de Andrei Chivulete, ajutat la cele două tușe de Sebastian Gheorghe și Mihăiță Necula, rezervă fiind Vlad Baban. În Camera VAR s-au aflat Florin Andrei și Claudiu Marcu, i observator de arbitrii a fost Iosif Olaf, iar observator de joc, Ioan Mironaș.

Sursa foto: Facebook UTA Arad

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite