Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Organigrama Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad a fost actualizată

Pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor cititorilor, dar și pentru a face față noilor provocări, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad propune actualizarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului de organizare și funcționare.

Organigrama Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad a fost actualizată
Comentează 2

„Deși biblioteca trebuie să rămână și va rămâne o instituție publică de cultură, care depozitează valorile culturii scrise și le pune la dispoziția tuturor celor interesați, în ultimii ani asistăm la o schimbare de viziune în ceea ce privește abordarea tradițională a bibliotecilor publice. Pe de o parte, noile tehnologii permit digitizarea manuscriselor, a periodicelor de acum o sută și mai bine de ani și a cărților rare, ferindu-le astfel de pericolul deteriorării, iar pe de altă parte, cititorii preferă din ce în ce mai mult să consulte patrimoniul bibliotecii în format digital, de acasă. Iată de ce, Biblioteca Județeană «Alexandru D. Xenopol» își propune să vină în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor, punându-le la dispoziție și o «bibliotecă digitală» din ce în ce mai variată. În acest sens am gândit o reorganizare a activității și organigramei acestei instituții. Proiectul a intrat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Arad din 31 octombrie și a fost aprobat prin votul consilierilor județeni“, a precizat Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

O altă preocupare a instituției ține de organizarea de activități culturale și didactice în incinta Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”: conferințe publice, activități cu preșcolarii și cu elevii pe categorii de vârstă, întâlniri cu cititorii, lansări de carte, reuniuni științifice, seri literare, vizionări de filme etc. Pentru îndeplinirea acestor deziderate, s-au modernizat sălile bibliotecii și s-a amenajat curtea interioară a imobilului într-o veritabilă „Grădină de lectură”. Mai mult, de foarte puțin timp s-a amenajat o filială a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, în incinta Colegiului Tehnic de Construcții și Protecția Mediului, existând dorința ca aceasta să funcționeze inclusiv ca un spațiu special destinat cititorilor de etnie romă.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite