Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Oportunități de formare pentru o carieră de succes la Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”

Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” este beneficiarul proiectului Erasmus + nr. 2019-1-RO01-KA102-062669 „Șanse sporite pentru o carieră de succes” (Inscreased changes for a succesful career), finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Proiectul se implementează în parteneriat cu Organization for Promotion of European Issues Cipru, M.E.P. Europrojects  Granada, Associacao Intercultural Amigos Da Mobilidade Barcelos. Proiectul implemetat are un buget de 109.280 euro.

Oportunități de formare pentru o carieră de succes la Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”
Comentează 1

În urma unei selecții riguroase, 45 de elevi din clasele a XI și a XII-a, specializările pedagogic și matematică - informatică participă la o experiență concretă de muncă și formare în spațiul european, în scopul dezvoltării competențelor profesionale și personale. Aceste stagii oferă ocazia unei formări profesională inițiale continue de calitate, precum și facilitarea inserției pe piața muncii.

În perioada 25 noiembrie – 7 decembrie 2019, 13 eleve de clasa a XII-a, profil pedagogic, specializarea  învățători - educatoare de la Colegiul Naţional «Preparandia – Dimitrie Țichindeal»   sub coordonarea profesorilor Valeria Peștean, Larisa Chițu și Claudia Dragoș, a mentorilor desemnați de partenerul nostru din Cipru, Organization for Promotion of European Issues și din școlile în care se desfășoară stagiul de practică, 10th Primary School of Paphos, 4th Primary pre School of Paphos, desfășoară activitățile practice conform programului de lucru elaborat și fundamentat pe nevoile de pregătire practică identificate la nivelul colegiului nostru.

Premergător mobilității, cele 13 eleve au parcurs un program de pregătire pedagogică, lingvistică și culturală. Pregătirea pedagogică s-a concentrat pe cunoașterea programului Erasmus + (2014-2020), acțiunea KA1 „Learning Mobility of Individuals”, activitățile, obiectivele și rezultatele proiectului, bugetul, acordul de formare, contractul de finanțare, contractul individual de finanțare, baza Mobility Tool+, Certificatul Europass Mobility, evaluarea, validarea și certificarea competențelor dobândite în urma mobilității, recunoașterea și integrarea lor în parcursul de formare al participanților”, susține prof. Ștefana Șerban, coordonatorul proiectului. De asemenea, s-au prezentat: organizația de primire, locul de muncă, elemente de cultură organizațională, recomandări despre desfășurarea activităților practice, sarcini de lucru, reguli de conduită și de relaționare şi nu în ultimul rând, programul cultural de care elevele vor avea parte în Nicosia şi Limassol, precum şi multe alte momente unice.

Pregătirea pedagogică a fost completată cu activități de pregătire lingvistică realizată de un profesor de limba engleză din școală. Programul de pregătirea culturală realizată în țară pentru toți participanții la stagiu a inclus informarea grupului de eleve despre economia, cultura, viața socială, geografia, istoria, tradiții și obiceiuri specifice Ciprului și va continua și în perioada de stagiu din Cipru.      

„În această perioadă, grupul de eleve din clasa a XII-a se află în stagiu de pregătire practică la «10th Primary School "Evagoras Pallikarides», asistă la lecții, participă la ateliere de analiză de documente curriculare, întocmesc proiecte de activitate  și identifică exemple de bună practică pe care să le integreze cu succes în activitățile educaționale din țară”, afirmă directorul adjunct al Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, prof. de pedagogie Larisa Chițu. 

„Suntem bucuroși că şcoala noastră beneficiază de un astfel de proiect  și valorifică această oportunitate pentru a  oferi elevilor o experiență unică în formarea lor pentru cariera didactică într-un context educațional european”, a declarat directorul Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, prof. Sorin Haiduc.

 

Galerie foto (14)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite