Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

OnePlus Nord 2 5G a fost lansat oficial: caracteristici și prețuri

OnePlus Nord 2 5G a fost lansat oficial: caracteristici și prețuri
Comentează 0

După o serie nesfârșită de teasere și zvonuri, OnePlus a anunțat oficial noul său smartphone OnePlus Nord 2 5G, cea mai recentă adăugire la gama Nord născută anul trecut. OnePlus Nord 2 reprezintă o actualizare completă de la primul Nord, de la cameră și performanță la modul de încărcare și designul care se apropie cel mai mult de cel al OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro.

Printre principalele caracteristici ale telefonului OnePlus Nord 2 găsim triple-camera la spate cu una principală de 50MP, o cameră Sony IMX766 cu stabilizare optică a imaginii (OIS), încărcare Warp Charge de 65W și un procesor MediaTek Dimensity 1200-AI. Toate sunt gestionate de interfața OnePlus OxygenOS, bazată pe sistemul de operare Android 11.

Conform HDBlog, OnePlus Nord 2 este un demn urmaș al modelului OnePlus Nord. Smartphone-ul acceptă rețelele 5G și integrează, pentru prima dată, noul procesor Dimensity 1200-AI de la MediaTek care a făcut posibilă personalizarea și optimizarea performanței și consumului datorită arhitecturii Dimensity Open Resource. Dimensity 1200-AI este construit cu procesul de 6nm al TSMC și are o arhitectură ARM A78 care permite performanțe cu 65% mai rapide ale procesorului. Performanțele procesorului grafic vor fi și ele mai bune cu 125%, comparativ cu performanțele OnePlus Nord lansat în iulie 2020.

Afișajul este unul AMOLED de 6,43 inch (16,33 centimetri) cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz. Datorită noilor caracteristici AI Color Boost și AI Resolution Boost, culorile și rezoluția celor mai populare aplicații sunt îmbunătățite.

Camera principală Sony IMX766 de 50MP captează cu 56% mai multă lumină decât Sony IMX586 din modelul OnePlus Nord. La aceasta se adaugă și funcția Nightscape Ultra îmbunătățită, care vă permite să faceți fotografii mai bune și mai luminoase chiar și în condiții de lumină slabă. Acest senzor este flancat de unul de 8MPultra-larg și un câmp vizual de 119,7° și o cameră de 2MP monocromă. Camera selfie de 32MP are un senzor Sony IMX615. Noua funcție Group Shots 2.0 de pe camera frontală poate detecta până la cinci fețe la un moment dat și optimiza aspecte de la tonul pielii la detaliile feței. În plus, OnePlus Nord 2 este echipat cu AI Video Enhancement care îmbunătățește luminozitatea, culoarea și contrastul înregistrărilor video în timp real. Am putea avea o tentative de comparație a lui OnePlus Nord 2 cu Samsung Galaxy S21, dar cu va face față smartphone-ului Samsung. Poate la viitorul Samsung Galaxy S21 FF.

OnePlus Nord 2 are o baterie de 4.500mAh cu tehnologie de încărcare Warp Charge 65 care vă permite să treceți de la 0 la 100% în mai puțin de 35 de minute.  Nord 2 are un slot pentru card SIM dual și este capabil să atingă viteze de descărcare de 5G de până la 2,95 Gbps. Smartphone-ul integrează, de asemenea, un difuzor stereo dual și Haptics 2.0 pentru un feedback tactil mai fin și mai sensibil. OnePlus Nord 2 5G va primi doi ani de actualizări majore pentru Android și trei ani de actualizări de securitate.

Smartphone-ul are dimensiunile de 160 x 73,8 x 8,1 mm și o greutate de 189 de grame. Culorile sunt Gray Sierra și Blue Haze. De asemenea, va exista și o ediție specială Green Woods.

OnePlus Nord 2 5G este disponibil în Europa începând cu 28 iulie 2021. Versiunea de 8GB RAM cu 128GB stocare va fi disponibilă începând de la 399 euro, în timp ce versiunea RAM de 12GB RAM și 256GB stocare va costa 499 euro.


Scrie un comentariu

trimite