Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Omenirea este "pe minus", azi a consumat resursele pentru tot anul

Omenirea trăieşte "pe credit" începând de luni, deoarece a consumat deja toate resursele naturale pe care le oferă planeta noastră, potrivit calculelor făcute de specialiştii de la ONG-ul Global Footprint Network, informează AFP.

Omenirea este
Comentează 0

Calculele arată decalaje uriaşe între viteza cu care diverse state îşi consumă resursele. De exemplu, dacă toată omenirea ar trăi precum francezii, ar depăşi de 2,7 ori resursele pe care le oferă Pământul, iar dacă ar adopta modul de consum al americanilor, ar fi nevoie de reursele a cinci "Pământuri".

Indonezia este una dintre cele mai ecologie ţări, pentru că şi-a consumat toate resursele pentru întregul an după 342 de zile, adică este aproape "pe zero".

Specialiştii au identificat şi câteva căi de redresare a echilibruluiu natural. De exemplu, prin reducerea la jumătate a emisiilor de dioxid de carbon s-ar câştiga 93 de zile în cursul anului, scăderea de două ori a consumului de proteine animale ar mai aduce 15 zile , în timp ce înjumătăţire risipei alimentare ar mai adăuga 10 zile "curate", au calculat specialiştii organizaţiei non-guvernamentale, World Wide Fund for Nature (WWF), asociată Global Footprint Network, anunţă Agerpres.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite