Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Olanda a fost pusă la punct de premierul Portugaliei

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, a criticat dur duminică conduita Olandei în timpul crizei coronavirusului și a chestionat atașamentul acestei țări la UE, scrie G4Media.ro. Atacul premierului Portugaliei – una dintre țările care au gestionat bine criza sanitară – vine după ce Olanda a împiedicat constant obținerea unui acord al celor 27 de state membre pentru sprijinirea financiară a țărilor grav afectate de criza economică, precum Spania sau Italia.

Olanda a fost pusă la punct de premierul Portugaliei
Comentează 0

„Trebuie să știm dacă vom continua cu 27 de state membre UE sau dacă cineva vrea să fie lăsat în afară. Normal, mă refer la Olanda”, a spus Costa într-un interviu citat de Politico.

Conform G4Media.ro, Costa a apărat prestația Comisiei Europene în timpul crizei, spunând că a acționat „la maximul capacităților sale. Responsabilitatea e la Consiliul UE (adică la statele membre – n.red.) și nu există nici un transfer de puteri către Comisia Europeană”.

Premierul portughez a criticat  astfel conduita Olandei și a altor țări care au frânat săptămâni întregi un acord financiar, arătând că nu este momentul guvernării cu gândul la alegeri, scopul principal trebuind să fie supraviețuirea statelor membre și a cetățenilor europeni.

În ceea ce ne privește, nu trebuie să uităm că Olanda a fost un adversar fervent al României, atunci când a venit vorba despre aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, cu toate că România îndeplinea toate cerințele tehnice impuse de Uniunea Europaenă.

Intrați aici pentru detalii: https://www.g4media.ro/premierul-portugaliei-atac-dur-la-adresa-olandei-dupa-piedicile-constante-puse-in-calea-unui-raspuns-comun-al-ue-pentru-tarile-afectate-de-coronavirus.html

Foto: jornaleconomico.sapo.pt

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite