Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Oamenii legii au verificat dacă măsurile impuse se respectă pe Ştrandul Neptun

Oamenii legii au verificat dacă măsurile impuse se respectă pe Ştrandul Neptun
Comentează 5

Astăzi, în jurul orei 11:00, pe Ştrandul Neptun din Arad, oamenii legii au efectuat o acţiune care avea ca scop verificarea respectării măsurilor impuse de către autorităţi în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. La acţiune au participat poliţişti din cadrul IPJ Arad alături de jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai ISU Arad, DSP Arad, ITM, OPC şi DSVSA Arad. Ţinta controalelor au fost atât comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul ştrandului, cât şi persoanele venite pentru a-şi petrece ziua de sâmbătă fie la soare, fie în piscină. Oamenii legii au legitimat şi atenţionat doar câteva grupuri de tineri cu privire la respectarea măsurii de distanţare socială, cei din urmă conformându-se solicitării agenţilor. Chiar dacă aglomeraţia a fost mare la Ştrandul Neptun, majoritatea oamenilor au respectat măsurile de distanţare şi nu au format grupuri de persoane. 

„În această dimineaţă s-a efectuat o acţiune de verificare a măsurilor de protecţie sanitară în vederea prevenirii şi limitării infectării cu noul virus SARS-CoV 2. Această acţiune care se desfăşoară sub autoritatea Instituţiei Prefectului, implică mai multe efective din toate instituţiile abilitate de control ale statului. Au participat poliţişti din cadrul IPJ Arad, pompieri, jandarmi, Poliţia Locală, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, Direcţia de Sănătate Publică şi ITM. Este într-adevăr multă lume pe ştrand, datorită vremii frumoase, dar din ceea ce am putut noi observa, lumea respectă regulile de protecţie, având în vedere că este interesul nostru, al tuturor, să depăşim cât mai repede şi cu bine această situaţie creată de epidemia cu SARS-CoV 2”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Arad, Adina Aconstantinesei. 

Pe ştrand a fost inclusiv prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, care a afirmat la rândul său că toate măsurile sunt respectate: „Lumea respectă regulile de distanţare socială şi de igienă. Administratorul ştrandului este alături de noi, măsurile aplicate de acesta sunt corespunzătoare. Chiar dacă aglomeraţia este mare, dacă se respectă distanţarea socială, este în regulă”, a transmis prefectul Aradului. La intrarea pe ştrand, oamenii au fost obligaţi să semneze o declaraţie şi li s-a luat temperatura înainte de a păşi în zona bazinelor.

Numărul cazurilor noi de coronavirus înregistrate astăzi, este de 698 de cazuri. Din fericire, în Arad, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un singur caz de infectare cu noul virus. 

 

Galerie foto (34)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite