Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O șansă pentru fiecare

O șansă pentru fiecare
Comentează 0

O șansă pentru fiecare

 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România Filiala Arad (SNCRR Filiala Arad), finalizează implementarea proiectului O șansă pentru fiecare, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), Axa prioritară 2.-Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul specific-2.1. Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea capacității organizaționale a SNCRR Filiala Arad de a se implica în formularea unui standard comun de pregătire și intervenție la nivelul comunității și totodată dezvoltarea la nivel local a unei rețele de voluntari în Municipiul Arad, ce vin în sprijinul comunității în situație de criză.

Rezultate finale în urma implementării proiectului:

  • 160 de persoane participante la workshop-uri (8 evenimente a câte 20 persoane/eveniment, cu adminisitrația publică locală, aleși locali și societate civilă),
  • 1 ghid de bune practici reprezentând măsuri de intervenție în caz de urgență,
  • 160 cetățeni participanți la 8 evenimentele organizate, în comunitate,
  • 97 de contracte de voluntariat încheiate, din care 77 contracte de voluntariat încheiate cu cetățeni participanți la evenimentele organizate,
  • 75 de persoane, pregătite și certificate în domeniul primului ajutor,
  • 4 exercitii de simulare a unor situații de criză la care au participat 170 de cetățeni;
  • Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local în baza Parteneriatul de Dezvoltare Locală (PDL), încheiat cu Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Arad.

Valoarea totală a proiectului este de 403.052,00 lei, din care 394.990,96 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Data începerii și data finalizării proiectului: 20.06.2022-19.08.2023;

Cod proiect: COD MySMIS2014+-151539/ SIPOCA-1007.

Date de contact: Manager proiect CUVINEANU IUDITA, Tel./fax: 0257/ 281.625, 0722/714.908, e-mail: arad@crucearosie.ro sau la sediul SNCRR Filiala Arad, Str. Ceahlău, nr. 22, Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite