Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O părticică din România și-a făcut loc în inima chinezilor!

Pentru Occidentali, China reprezintă dezvoltare, tradiție, un pic de misticism și o cultură bogată pe care ne-am dori cu toți să o experimentăm măcar o dată în viață.

O părticică din România și-a făcut loc în inima chinezilor!
Comentează 0

Mulți dintre cei care doar visăm să ajungem în China ne imaginăm că stilul lor de viață este diametral opus de cel al nostru, că am fi, poate, șocați de obiceiurile lor uzuale, și cu siguranță nici chinezii nu ar fi prea obișnuiți cu lucrurile și tabieturile familiare nouă.

Dar surpriză! România este recunoscută în unele case din înalta societate chinezească și mai mult, obiectele românești se află la loc de cinste.

Am aflat acestea de la primarul Gheorghe Falcă, care se află în acest moment într-o vizită de lucru în Republica Populară Chineză. Delegația română s-a întâlnit cu guvernatorul provinciei Jiangsu, Wu Zhenglong, cu vice-guvernatorul provinciei Jiangsu, Guo Yuanqiang, respectiv cu Chen Jiangang, secretar general al Guvernării Populare a Provinciei Jiangsu, în contextul festiv al sărbătoririi a 40 de ani de la inițierea reformei în China.

Este un fapt cunoscut că poporul chinez acordă o deosebită atenție detaliilor, ca dovadă, cu ocazia vizitei delegatiei arădene, una dintre cele mai spectaculoase fântâni arteziene din regiune îşi desfăsura numărul artistic pe muzică românească.

După festivități primarul Falcă, împreună cu delegația arădeană au fost oaspeții unui om de afaceri chinez pentru a experimenta în mod autentic cultura locală. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât invitații au fost întâmpinați cu vin românesc, o băutură preferată a omului de afaceri si a familiei sale.

Steagul României era așezat la loc de cinste în căminul acestuia, pe lângă alte obiecte specific românești. Întrebat cum de și-a găsit o părticică din România locul în casa sa, omul de afceri a mărturisit că este fascinat de plaiurile mioritice de când a văzut primul său film cu Florin Piersic.

De atunci i-a fost stârnită curiozitatea despre cultura și tradițiile românești, iar gastronomia noastră reprezintă un deliciu pentru el și familia sa. Primarul Falcă a fost impresionat de faptul că un om important dintr-o cultură atât de îndepărtată de cea românească apreciază lucrurile frumoase care, într-o anumită măsură, caracterizează țara noastră. Poate a venit momentul ca și noi românii să știm să apreciem ceea ce oferă România, dincolo de neplăcerile și nemulțumirile pe care le simțim așa de des în viața de zi cu zi.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite