Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă zonă rezidențială în municipiu; lângă Sanevit vor apărea peste 80 de locuri de casă. Cine sunt beneficiarii și la cât teren au renunțat pentru ca proiectul să meargă mai departe

Primăria anunță că începând de astăzi a fost pus la transparență Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulamentul Local de Urbanism aferent (RLU): construire locuințe individuale și funcțiuni complementare-Zona Sanevit. Până pe 21.02.2020, cei interesați pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente la registratura Primăriei Municipiului Arad.

O nouă zonă rezidențială în municipiu; lângă Sanevit vor apărea peste 80 de locuri de casă. Cine sunt beneficiarii și la cât teren au renunțat pentru ca proiectul să meargă mai departe
Comentează 0

Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând de mâine, între orele 8 - 1, de luni până joi şi între orele 08-16 - vineri, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.  Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

Unde se află terenul

Dar despre ce este vorba în proiectul realizat de SC Pro Urban SRL? Conform celor declarate de arhitecta Elvira Șerban, terenul se află în Grădiște, între străzile Rândunicii și Privighetorii.  

În zona respectivă, care are o suprafață de 56.300 mp urmează să apară 84 loturi, cu suprafețe cuprinse între 200 și 1.500 de mp, pentru construirea de locuințe. Acolo vor fi construite însă și spații comerciale, birouri, cabinete medicale și clădiri destinate altor servicii. De asemenea, o parcelă urmează să se transforme în zonă spații verzi amenajate, loc de joacă și parcare înierbată. În plus, „pe cheltuiala investitorului se va asigura realizarea rețelei de apă, a rețelei de canalizare menajeră, a rețelei de canalizare pluvială, a rețelelor electrice, de gaze naturale necesare funcționării noii zone cu funcțiunea zonă locuințe individuale izolate sau cuplate, urmând ca după realizarea acestora, acestea să fie predate deținătorilor de utilități, unde este cazul”, se arată în proiect. „Totul a pornit de la câțiva proprietari care doreau să construiască în zonă, dar aveau nevoie de acordul vecinilor. Numărul celor interesați a crescut cu timpul. Trebuie spus însă că proprietarii de terenuri au cedat aproximativ 18% pentru a se putea face o zonă de spații verzi, loc de joacă și parcarea înierbată și pentru drumuri”, susține arhitecta Elvira Șerban.

Cine sunt beneficiarii proiectului

În ceea ce-i privește pe beneficiari, aceștia sunt: Adrian Doru Tomescu, Marius Tabuia, S.C. AD MAIORA S.R.L., Petruța-Daniela Tabuia, Florin Roșuț, Adrian-Octavian Tabuia, Municipiul Arad, Rusalim Mureșan, Adriana Spătariu, Mioara Asmarandei, Florin Rozmarin, Sandu-Alin Sibiescu, Cosmin-Răzvan Bâtea, Florentina-Adina Bâtea, Adina Roșu, Monica-Gabriela Știucă-Seracu, Florin-Eugen Știucă-Seracu, Istvan Fekete, Ramona Viorela Fekete, Vasil-Flaviu Sîmboan, Ioan-Iosif Sîmboan, Liliana Sîmboan, Teodor Negoiță, Anca-Ramona Botezat, Puiu Maciulschi, Floare Maciulschi, Zeno-Cătălin Achim, Călin-Florin Bria, Livia-Ancuța Bria, Ionel-Silviu Șoavă, Cristina Șoavă, Ioan Redac, Claudia-Laura Redac, Dochița Voimereștean, Gheorghe Voimereștean, Victor-Călin Lungu, Ioana Lungu (Bolog), Gheorghe Pagubă, Diana-Elvira Rajos-Nicolin, Florin-George Horhat, Dorin-Gelu Sofica, Maria Sofica, Dan-Adrian Sofica, Erika-Monica Sofica, Gheorghe-Alexandru Tătucu, Maria-Andrea Tătucu, Ioa-Tiberiu Țica, Alexandru-Constantin Lungu, Camelia Ioja,  Margot-Cristina Gorgan și Bettina-Andreia Gorgan.

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite