Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă serie de măsuri împotriva COVID-19 la Arad: spitale suport, hoteluri carantină şi măsurarea temparaturii

O nouă serie de măsuri împotriva COVID-19 la Arad: spitale suport, hoteluri carantină şi măsurarea temparaturii
Comentează 0

 În momentul de faţă, în judeţul nostru au fost înregistrate 157 de cazuri de persoane contaminate cu COVID19. Astfel, o nouă serie de măsuri în lupta cu noul coronavirus au fost luate astăzi de către autorităţile din Arad ca urmare a numărului tot mai mare de persoane depistate pozitiv. O primă măsură adoptată este cea conform căreia o clinca medicală Laser de pe strada Andrei Şaguna din Arad devine spital suport pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, facilitând accesul la echipamente şi spaţii medicale. De asemenea, medicii de laborator specialişti care desfăşoară activitatea la persoanele juridice private din judeţul nostru vor fi cooptate să lucreze cu echipa responsabilă de aparatele de testare pentru coronavirus. 

Cum numărul persoanelor care sunt plasate în carantină este şi el în creştere, mai multe hoteluri din judeţ vor fi centre de carantină. Este vorba de un hotel din Moneasa, o pensiune din localitatea Cuied şi o pensiune din Curtici. O altă măsură adoptată este cea a obligativităţii purtării măştii despre care am scris într-un articol precedent. Administratorii societăţilor comerciale, magazinelor alimentare şi hypermaketurilor vor lua măsuri pentru  măsuarea temperaturii angajaţilor şi a clienţilor. Acest lucru se va face respectând măsurile de siguranţă, iar persoanele care vor avea o temperatură mai mare de 38 de grade li se va interzice accesul în incintă, urmând a fi îndemnate să se deplaseze la domiciliu şi să ia legătura cu medicul de familie. 

Cu medicul de familie va trebui să intrăm în contact şi dacă avem simptome specifice, ca mai apoi acesta să se pronunţe asupra necesităţii recoltării de probe, luând legătura în acest sens cu cei de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite