Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O grădină mobilată cu stil: cum alegi mobilierul și decorațiunile potrivite

Amenajarea unei grădini cu stil implică mai mult decât puțină inspirație – ai nevoie și de acel know-how care te va ajuta să faci cele mai bune alegeri și combinații de mobilier. Este important să profiți din plin de spațiul pe care îl ai la dispoziție, mai ales dacă acesta este restrâns, dar și să asortezi piesele de mobilier cu accesoriile potrivite, astfel încât decorul să fie unul aparte, în stilul preferat.

O grădină mobilată cu stil: cum alegi mobilierul și decorațiunile potrivite
Comentează 0

Delimitează spațiul pentru a crea un decor organizat

În amenajarea unei grădini, oricare ar fi suprafața acesteia, înainte de alegerea unor decoratiuni gradina potrivite, este important să pornești de la delimitarea spațiului pe care îl ai la dispoziție. Definește spațiul de relaxare, dar și pe cel în care poți crea un spațiu plin de vegetație, creează un mic colț în care poți planta legume sau plante aromatice și asigură-te că ai un loc care în care te poți feri de căldura sufocantă a verii. 

Dacă nu dispui de suficient spațiu pentru a face acest lucru, poți crea mai multe nivele – mai mult decât o bună organizare, delimitarea spațiilor va fi făcută în mod eficient, iar sentimentul pe care îl vei avea va fi unul de grandoare, de măreție. 

Creează spațiul de relaxare perfect: balansoare gradina sau leagan gradina?

Dacă grădina are deschidere spre stradă sau spre un spațiu exterior, încearcă să creezi un loc de relaxare departe de privirile curioșilor, dar și de posibila agitație care ar putea crea disconfort. Pentru cele mai relaxante momente de vară, asigură-te că ai un spațiu umbrit, în care te poți relaxa citind o carte sau stând la un pahar de limonadă cu prietenii. 

Alege unul dintre modelele de balansoare gradina care sunt prevăzute cu sistem de umbrire, o masă și câteva scaune sau o bancă, putând astfel să transformi spațiul și în unul de luat masa. 

Un loc plin de verdeață și o cismea gradina pentru o gură de aer curat 

Știm cu toții cât de importantă este vegetația în menținerea unui climat sănătos într-un spațiu exterior, dar și cât de mult poluarea ne afectează viețile. Ajutor pe vreme caniculară pentru răcoarea pe care o oferă, dar și frumusețe prin aspectul estetic pe care îl pot avea, plantele pot crea un colț verde de relaxare și bunăstare. 

Așază un leagan gradina în micul colț de rai verde pe care l-ai creat și te vei putea bucura de pauze și momente de relaxare care nu ai mai vrea să se termine. 

Pentru a menține plantele din grădină pline de viață, poți folosi un furtun gradina care va face mai plăcută și rapidă sesiunea de îngrijire a plantelor. Mai mult decât atât, dacă dorești să creezi un loc rustic în grădina ta, poți pune o cismea gradina înconjurată de accesorii cu aspect vintage. 

Îmbină utilul cu plăcutul și transformă-ți grădina după bunul plac. Nu uita că este important să definești stilul care dorești să se regăsească în amenajarea acesteia, dar și să creezi micile spații care pot face momentele de relaxare mai plăcute. Un colț de relaxare, un spațiu verde, ba chiar și o mică piscină pe care o poți așeza într-un colț de grădină pentru a-ți face verile mai răcoroase, sunt atât de multe aspecte de luat în calcul atunci când dorești să amenajezi o grădină cu stil.


Scrie un comentariu

trimite