Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O femeie a fost închisă într-o celulă cu 40 de bărbaţi. E incredibil ce a urmat! Eliberată din „iad”, cere acum despăgubiri

O femeie a fost închisă într-o celulă cu 40 de bărbaţi. E incredibil ce a urmat! Eliberată din „iad”, cere acum despăgubiri
Comentează 0

O femeie din Republica Dominicană încearcă să-și facă dreptate în justiție, după ce a fost nevoită să treacă printr-o experiență de-a dreptul traumatizantă. Reţinută pentru o acuzaţie de trafic de droguri, presupusa infractoare a fost închisă într-o celulă doar cu deţinuţi bărbaţi. Atrocitatea a avut loc cu trei ani în urmă, iar Fior Pichardo de Veloz a împărțit celula cu 40 la număr.  Arestată în aeroportul din Miami, imediat ce a coborât din avion, pentru o acuzaţie veche de trafic de droguri - acuzaţie care ulterior a fost restrasă- Fior a fost închisă de oamenii legii.

Pentru că unul dintre oamenii legii s-a îndoit de identitatea ei sexuală, considerând femeia ca având "caracteristici masculine non tradiţionale", Fior a fost condusă într-o celulă cu 40 de bărbaţi. Acolo, dominicanca a fost hărţuită sexual şi ameninţată de deţinuţi  cu moartea. După cele zece ore petrecute în iad, femeia a fost eliberată.

Pentru Fior Pichardo de Veloz umilinţele nu s-au oprit aici, pentru că  și gardienii i-au alicat același tratament. Dacă justiția îi va da dreptate, Fior ar putea fi despăgubită cu o sumă extraordinar de mare: cinci milioane de dolari. Insuficientă însă pentru a șterge traumele trăite.

sursa: a1.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite