Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O delegaţie a CJA vizitează Basarabia: Aradul oferă ajutor raioanelor de acolo, dar este deschis să și învețe de la ele

Relația dintre județul Arad și raioanele Anenii Noi și Ialoveni, din Republica Moldova, sunt motivul pentru care vicepreședinții Consiliului Județean, Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc, se află în aceste zile la Chișinău, unde au întâlniri cu reprezentanții administrației din raioanele respective. Din delegația județului Arad fac parte și dr. Andrei Ando și Răzvan Ciubotaru, directori ai Consiliului Județean, dar și Mircea Braiți, primarul comunei Buteni.

O delegaţie a CJA vizitează Basarabia: Aradul oferă ajutor raioanelor de acolo, dar este deschis să și învețe de la ele
Comentează 0

În cursul zilei de joi, delegația arădeană s-a întâlnit cu pretorul cartierului Rîșcani, din Chișinău, iar vineri participă la Primul forum economic din Chișinău, care, printre altele, vizează proiecte comune, concrete, între regiunile Republicii Moldova și județele din România. Peste 500 de delegați, dintre care aproximativ 100 din România, participă la acest eveniment. 

În cursul după-amiezii de vineri, Ionel Bulbuc și Răzvan Ciubotaru se deplasează la Anenii Noi, pentru detalierea unui proiect de investiții finanțat de județul Arad. Sâmbătă și duminică, Răzvan Cadar și Andrei Ando vor fi la Ialoveni, unde se discută la modul concret despre felul în care județul Arad se poate implica în dezvoltarea spațiului public din raionul cu care este înfrățit. Primarul Mircea Braiți are programate mai multe întrevederi cu primari de comune din raioanele Ialoveni și Anenii Noi, pentru ca, la recomandarea Ministerului Afacerilor Externe, să stabilească un parteneriat cu administrația locală moldovenească. 

În cadrul discuțiilor de la Chișinău, Anenii Noi și Ialoveni se pune accentul pe bunele practici dezvoltate de Consiliul Județean Arad, atragerea de fonduri europene, parteneriate în proiecte comune. De asemenea, vicepreședinții Consiliului Județean au oferit copiilor din cele două raioane înfrățite posibilitatea de a participa la tabere școlare în județul Arad, la Moneasa și Căsoaia, pentru a exersa limba maternă și a relaționa cu tineri din județul Arad. 

„Și raioanele partenere, și județul Arad se dezvoltă pe baza unei strategii care are în vedere colaborarea cu toți factorii care pot aduce plus-valoare comunității, promovarea mediului de afaceri, a culturii și turismului. Suntem în Republica Moldova pentru a vorbi despre oportunitățile de investiții care pot transforma în bine spațiul în care trăim”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

La rândul său, vicepreședintele Ionel Bulbuc a punctat faptul că fiecare dintre parteneri are de învățat din experiența celuilalt. „Noi nu avem prejudecăți în această relaționare și înțelegem că putem ajuta, dar putem și învăța. Suntem în Republica Moldova pentru că avem și noi nevoie să înțelegem mai bine realitățile din raioanele cu care suntem înfrățiți și să vedem cum putem contribui la creșterea calității vieții și în Anenii Noi sau Ialoveni, dar și cum putem importa de acolo modele de bune practici”, susţine Bulbuc.

                                              

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite