Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Număr mai mare de sancțiuni aplicate de Poliția Locală Pecica în 2015

Număr mai mare de sancțiuni aplicate de Poliția Locală Pecica în 2015
Comentează 0

Poliția Locală Pecica a tras marți concluziile activității desfășurate în cursul anului trecut în fața reprezentanților administrației locale: primarul Petru Antal, viceprimarul Miodrag Stanoiov și membri ai Consiliului Local Pecica, a comandantului Postului de Poliție al orașului și a șefului Grupei de Jandarmi Supraveghere și Ordine Publică Pecica.

Serviciul aflat în subordinea Primăriei Orașului Pecica și condus de Constantin Chițescu a început anul 2015 cu 9 polițiști locali, la care s-au adăugat încă doi angajați în partea a doua a  anului.

Poliţiştii locali au fost prezenţi la toate evenimentele mai mari din oraş și au efectuat zilnic patrule pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, iar pe timp de noapte au fost desfăşurate acţiuni pentru a preveni şi combate vandalismul, distrugerile şi furturile în Pecica şi satele aparţinătoare Turnu si Sederhat, adeseori în cooperare cu Postul de Poliţie al oraşului Pecica.

Instruirea polițiștilor locali a continuat și în 2015, când trei agenți au participat la cursul de inițiere pentru polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere.

Potrivit șefului de serviciu Constantin Chițescu, numărul reclamațiilor rezolvate în cursul anului trecut a trecut de 160, în creștere față de anii precedenți, când nu au depășit 100. Numărul sancțiunilor contravenționale aplicate a fost, de asemenea, mai mare ca în 2014: 168, față de 127.

Cele mai multe amenzi, în total 130, au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale privind curățenia orașului (neîntreținerea spațiului verde, depozitarea de diverse materiale și obiecte pe domeniul public etc.). După o scădere în 2014, numărul sancțiunilor de acest gen a crescut anul trecut de patru ori. 

Odată cu inaugurarea autostrăzii și reducerea traficului pe DN7, numărul de amenzi aplicate șoferilor de TIR care au parcat neregulamentar s-a înjumătățit: de la 54 la 21.

Un număr de 10 sancțiuni s-au aplicat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar șapte familii au primit amenzi pentru că nu au respectat Hotărârea Consiliului Local Pecica referitoare la obligativitatea montării burlanelor de scurgere a apei pluviale și interzicerea montării ornamentelor metalice cu orice fel de simboluri pe acoperișurile, fațadele și jgheaburile locuințelor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite