Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nu vă lăsați păcăliți de datele scrise pe ambalaj! Când expiră de fapt alimentele!

Ciocolata ta preferată a expirat de o zi și cu inima frântă trebuie să o arunci.

Nu vă lăsați păcăliți de datele scrise pe ambalaj! Când expiră de fapt alimentele!
Comentează 0

Greșit! Potrivit NRDC (National Resource Defense Council), termenele de valabilitate înscrise pe etichetă nu semnalează momentul în care alimentele nu mai pot fi consumate, ci limita la care își pierd calitatea optimă, informează Business Insider.

De exemplu, carnea de pui poate fi depozitată în frigider timp de o zi, două, de la cumpărare. De îndată ce ai scos-o din ambalaj, carnea de pui va mai fi bună timp de trei, patru zile. La congelator poate fi ținut timp de nouă luni.

Carnea de porc, vită sau miel va fi bună pentru consum timp de trei, cinci zile. Însă, dacă este depozitată în congelator poate fi ținută chiar și un an, la calitatea ei maximă!

Șunca poate fi ținută la frigider timp de două săptămâni. Dacă produsul a fost desigilat trebuie consumat în maximum șapte zile.

Ouăle pot fi depozitate timp de trei sau cinci zile după ce au fost cumpărate. Dacă le păstrați la congelator, pot fi consumate și după un an.

Chiar dacă ambalajul este desfăcut, ciocolata poate fi păstrată la temperatura camerei timp de șase sau nouă lui.

Laptele păstrat la frigider poate fi consumat și la o săptămână după termenul de expirare. Desigur, dacă acesta miroase necorespunzător, trebuie aruncat!, scrie sanatos-online.tk.

Iaurtul se păstrează timp de una sau două luni. Odată deschis, va avea un gust optim timp de cinci sau șapte zile.

sursa: a1.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite