Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nu credeai că o să vezi aşa ceva! Ce e scris pe maşina Poliţiei din Odorheiul Secuiesc

Nu credeai că o să vezi aşa ceva! Ce e scris pe maşina Poliţiei din Odorheiul Secuiesc
Comentează 0

Inscriptiile in limba materna sunt un drept garantat prin lege, obtinut de maghiarii in Romania. Expresiile unguresti au ajuns pana si pe masinile de politie din Odorheiul Secuiesc!

Romanii de acolo s-au obisnuit deja, pentru ca majoritatea cunosc deja limba maghiara si s-au adaptat cerintelor comunitatii. Cei care nu stiu, nu le pot confunda, pentru ca in afara inscriptiei, masinile arata la fel cu cele ale Politiei Locale din intreaga tara.

Ce-i drept, inscriptionarea automobilelor folosite de Politia Locala Odorheiul Secuiesc este la limita legii, pentru ca numai in cazul Politiei Nationale forma, caracterele si modalitatea de inscriptionare este unica, in timp ce la nivelul primariilor, pot exista mici "variatii".

Mai mult decat atat, in imaginea masinii Politiei Locale din Odorheiul Secuiesc, trimisa de un cititor pe binecunoscuta adresa pont@cancan.ro, se poate vedea ca aceasta respecta principiul inscriptiilor bilingve din administratie: pe portiere scrie in limba maghiara, in timp ce pe capota si pe haion, in limba romana. 

Bine, in situatia de fata e discutabil doar faptul ca ai nevoie de ochelari pentru a citi in limba romana, intrucat marimea caracterelor folosite e mult mai mica.

sursa: cancan.ro

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare

Inchide