Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noul spital de Oncologie  va fi inaugurat în prezența ministrului de Interne, Cătălin Predoiu

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, se va afla mâine la Arad. Acesta va fi prezent la inaugurarea noului spital de Oncologie, construit de Consiliul Județean, va vizita P.A.B. România, se va întâlni cu primarii din județ, va participa la Parada Portului Popular și la recepția de Ziua Națională oferită de europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Noul spital de Oncologie  va fi inaugurat în prezența ministrului de Interne, Cătălin Predoiu
Comentează 0

Spitalul de Oncologie este al treilea spital nou construit de Consiliul Județean Arad. Este primul spital destinat pacienților oncologici care a fost construit vreodată la Arad, cu circuite separate și aparatură modernă. Are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi, 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 16 milioane de lei cu TVA, din care 13 milioane reprezintă finanţarea prin PNDL, iar diferența sunt bani din bugetul Consiliului Judeţean. Clădirea spitalului este o clădire istorică pe care Consiliul Județean Arad a salvat-o de la degradare, a restaurat-o în exterior și a reconstruit-o în interior. Inaugurarea va avea loc începând cu ora 10.

P.A.B. România este cea mai mare companie specializată în construcții industriale în Europa Centrală și de Est, care își realizează singură panelurile în fabrica sa de la Arad. Are în portofoliu colaborări internaționale, lucrări în toată Europa, pentru hale de producție, sedii de companii, centre comerciale și dispune de utilaje unice la nivel național.

Parada Portului Popular, se va desfășura între orele 14.30 și 16 pe traseul Consiliul Județean Arad – Teatru – Primărie.

Începând cu anul 2018, Parada Portului Popular Arădean a devenit o tradiție în pregătirea evenimentelor dedicate Marii Uniri. Peste 2.000 de arădeni, reprezentând toate bazinele etnografice din județ, reconstituie, într-un marș simbolic, pe artera centrală a Aradului, explozia de bucurie cu care populația Aradului a sărbătorit Marea Unire, din anul 1918.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite