Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noul guvern din Germania vrea să impună vaccinarea obligatorie

Guvernul german doreşte să impună obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 începând cu 16 martie pentru persoanele care lucrează în spitale, aziluri de bătrâni şi alte cabinete medicale, informează Reuters preluat de agerpres.

Noul guvern din Germania vrea să impună vaccinarea obligatorie
Comentează 0

Germania a fost reticentă în a impune vaccinarea obligatorie de teamă să nu agraveze lipsa de personal medical şi de îngrijire medicală, dar sprijinul pentru idee a crescut în rândul populaţiei pe măsură ce ţara se confruntă cu o creştere a infectărilor în al patrulea val al pandemiei.

Partidul Liberal Democrat (FDP), Partidul Social Democrat (SPD) şi Partidul Verzilor, care urmează să formeze miercuri noul guvern german, intenţionează să prezinte proiectul de lege în parlament în această săptămână.

Conform proiectului de lege consultat duminică de Reuters, personalul care lucrează în domeniile menţionate anterior ar trebui să dovedească că este vaccinat sau recuperat după COVID-19 sau să prezinte un certificat medical care să justifice că nu poate fi vaccinat, până pe 15 martie.

În contextul în care autorităţile germane intenţionează să vaccineze sau să ofere rapel pentru 30 de milioane de persoane înainte de Crăciun, proiectul de lege acordă, deasemenea, temporar permisiunea stomatologilor, medicilor veterinari şi farmaciştilor să vaccineze, cu asigurarea unei pregătiri adecvate.

Proiectul de lege extinde până pe 15 februarie măsurile temporare ce permit landurilor federale să introducă măsuri de lockdown mai drastice dacă va fi necesar.

În Germania, guvern ca în România!

Partidul Liberal Democrat (FDP) a aprobat duminică, printr-un vot covârşitor, acordul de coaliţie încheiat cu Partidul Social Democrat (SPD) şi Partidul Verzilor, deschizând calea formării, miercuri, a unui nou guvern în Germania, relatează Reuters.

Venirea la putere a acestei alianţe, prima între aceste trei formaţiuni, condusă de social-democratul Olaf Scholz, a pus capat celor 16 ani de putere a cancelarului la final de mandat Angela Merkel.

Militanţii SPD au aprobat sâmbătă acordul de coaliţie, iar Verzii urmează să anunţe rezultatul consultării lor interne luni.

Bundestagul urmează să se întrunească miercuri pentru a proceda la alegerea social-democratului Olaf Scholz în funcţia de cancelar.

Rezultat al unui compromis, acordul de coaliţie negociat de cele trei părţi acordă un loc de prim plan protecţiei mediului, cu o devansare a termenului stabilit de guvernul Merkel pentru renunţarea la cărbune, din 2038 în 2030, şi concentrarea pe energia regenerabilă.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite