Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noul guvern, blocat de negocieri! Întâlnire crucială Orban - USR


Negocierile pentru sustinerea noului Guvern nu sunt uşoare. Partidele care au dat jos Cabinetul Dăncilă nu se pun de acord. UDMR pune condiţii care se bat cap în cap cu USR, ALDE se opune nu vrea Guvern cu PMP, Pro România spune că nu susţine în Parlament noul Cabinet. Victor Ponta a anunţat că nici vorbă să pună condiţii. ProRomânia nu votează Guvernul. Singur care cedează este PMP. Ludovic Orban negociază astăzi cu USR.

Noul guvern, blocat de negocieri! Întâlnire crucială Orban - USR
Comentează 1

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunţat că vineri va avea discuţii cu reprezentanţii USR pentru învestirea guvernului. El a adăugat că se aşteaptă din partea USR să continue ''drumul început împreună în urmă cu trei ani''.

"Am colaborat în Opoziţie, fiind în bătălia contra PSD, am colaborat în asigurarea succesului moţiunii de cenzură şi am încredere că această colaborare poate continua prin susţinerea învestirii guvernului", a spus Orban.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a avut, joi, întâlniri cu reprezentanţi ai Pro România, ai UDMR şi ai ALDE.

Liderul UDMR a dezvăluit că discuţiile de joi cu Ludovic Orban au fost fără a se intra în multe detalii şi că UDMR a prezentat două dintre condiţiile susţinerii Guvernului.

"Am spus fără OUG pe justiţie, fără OUG pe sistemul electoral, că nu schimbi regulile în timpul jocului“, a adăugat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul ALDE a venit cu 12 condiții.

"Am venit, aşa cum am menţionat şi zilele trecute, pregătiţi cu un document în 12 puncte care sintetizează principalele puncte de preocupare, principalele elemente de preocupare pe care le avem. Ca să nu fiu foarte brutal, dar nu găsesc o altă formulă, ele reprezintă condiţiile pe care noi le punem pentru a acorda votul viitorului guvern", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară.

El a spus că printre aceste condiţii se află menţinerea cotei unice de impozitare, reţinerea de a da ordonanţe în domeniul justiţiei, continuarea proiecteor majore de infrastructură care sunt în derulare, dar şi listarea la bursă a Hidroelectrica.

Liderul Pro România a fost și mai tranșant.Ponta a spus că învestirea viitorului Guvern nu depinde de Pro România, ci de cele cinci partide de dreapta care ar trebui să se înţeleagă între ele. Ponta amai afirmat că cel mai important aspect i se pare bugetul pentru anul 2020 şi aşteaptă să vadă cifrele în acest sens.

,,Noi suntem un partid nou, mic, de centru stânga, care însă avem un obiectiv mare: să reprezentăm şi să apărăm interesele electoratului de stânga care din păcate a fost trădat de PSD. Aşa încât discuţiile nu puteau să avanseze, să spunem că votăm guvernul, nici vorbă de aşa ceva. Avem un obiectiv pe termen mediu şi lung de a reconstrui social-democraţia în România”, a declarat, joi, Victor Ponta, după discuţia cu Ludovic Orban.

PNL are acest moment sprijinul minorităților și al PMP. Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a declarat că PMP va intra la guvernare dacă i se va solicita acest lucru, pentru că are "obligaţia morală", însă nu condiţionează susţinerea pentru un Guvern PNL de obţinerea de portofolii în viitorul Executiv. "Dacă de asta se împiedică domnul Tăriceanu, şi Hunor şi Ponta foarte bine! PMP-ul susţine Guvernul până la alegerile viitoare", a declarat Băsescu.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite