Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noul cod rutier a intrat în vigoare! Sancțiunile dure pe care le pot primi șoferii

Noul cod rutier a intrat în vigoare din 15 februarie și vine cu amenzi mai dure pentru șoferii agresivi, cei care au consumat alcool, cei care blochează intersecțiile, iar persoanele care au 16 ani pot obține permis de categoria AM.

Noul cod rutier a intrat în vigoare! Sancțiunile dure pe care le pot primi șoferii
Comentează 0

Ultima modificare a Codului Rutier se referă la blocajele din intersecţii. Soferii care nu respectă noile reglementări pot fi amendaţi cu cel puţin 1.000 de lei. 

Noul cod rutier vizează persoanele care au peste 16 ani şi care vor dori să conducă un moped sau un triciclu. Acestea vor avea nevoie de permis de conducere pentru categoria AM.

Șoferii agresivi în trafic vor primi drept pedeapsă luarea permisului pentru 90 de zile. De asemenea, șoferii care se fac vinovaţi pentru un accident rutier nu vor mai primi dovadă de circulaţie, iar permisul de circulaţie le-ar putea fi suspendat timp de trei luni.

Amenzile au crescut de 10 ori, iar când este vorba de consum de alcool, dacă se depășește o anumită limită, se poate ajunge după gratii. O îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge îi aduce șoferului o amendă prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni (de la 21 la 50 de puncte – amendă) și o suspendare a permisului de 180 de zile.

Totodată, şoferii care utilizează telefonul mobil în trafic, în timp ce conduc, riscă să primească o amendă de 1.600 lei.

Mai multe informații aici.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite