Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noua Zeelandă stă pe o COMOARĂ: Depozite de aur şi argint sub vulcanii din Taupo

Noua Zeelandă stă pe o COMOARĂ: Depozite de aur şi argint sub vulcanii din Taupo
Comentează 0

Apele aflate sub zona vulcanică Taupo din Noua Zeelandă conțin cantități însemnate de aur, argint și alte metale, potrivit unei cercetări realizate de un grup de oameni de știință, scrie UPI.com.

Potrivit geologilor, se pare că depozitele de metale prețioase se dizolvă în izvoarele fierbinți încălzite de magma vulcanică, fiind necesară dezvoltarea unor tehnologii apte să extragă în condiții de siguranță metalele.

Cercetătorii au identificat cel puțin șase rezervoare de adâncime care ar putea să aibă concentrații mari de argint și aur. Potrivit raportului de cercetare, concentrațiile de aur au în anumite zone 20 de părți per un miliard, în timp ce concentrațiile de argint au nivelul de 2.000 de părți per un miliard.

Geologul și cercetătorul Stuart Simmons de la Universitatea Utah, coordonator al studiului, a declarat că trebuie dezvoltate tehnologii prin care să se asigure extracția durabilă în condiții de siguranță. Oamenii de știință au propus chiar folosirea unui proces de extracție care să incorporeze un sistem cu o conductă cu două faze.

Studiul va fi publicat în această lună în revista de specialitate Geothermics.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite