Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noua generaţie de studenţi de la UVVG în vizită la Consiliul Judeţean (FOTO)

Consiliul Judeţean a fost astăzi gazda noii generații de studenți ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, care au fost întâmpinaţi de preşedintele Iustin Cionca.  

Președintele Iustin Cionca a reafirmat parteneriatul dintre administraţie şi mediul universitar și le-a prezentat principalele repere ale județului.

Noua generaţie de studenţi de la UVVG în vizită la Consiliul Judeţean (FOTO)
Comentează 1

„Am întâlnit astăzi tineri ambițioși și sunt convins că vor avea succes în construirea unei cariere așa cum își doresc. Îi felicit că au ales să studieze la Arad, în cadrul unei universități de prestigiu, cu deschidere internațională. Le urez bun venit la Arad și îi invit să cunoască specificul județului nostru, frumos, ofertant și provocator. Consiliul Judeţean susţine dezvoltarea instituțiilor arădene de învățământ superior care, la rândul lor, sunt ambasadori ai Aradului în lumea întreagă. Faptul că Aradul este un centru universitar atractiv susține dezvoltarea economică, iar dacă reușim să le arătăm acestor tineri toate beneficiile pe care le putem oferi și îi convingem să rămână în Arad după absolvire, asta înseamnă și o infuzie de specialiști pe piața muncii”, a declarat Iustin Cionca.

Studenții au declarat că au ales Aradul ca destinație pentru studii datorită prestigiului universității, dar și oportunităților de petrecere a timpului liber. 

„Am prieteni aici, am auzit doar lucruri bune despre Arad, iar când am vizitat Aradul m-am simțit foarte bine, m-am îndrăgostit de această zonă, ceea ce m-a determinat să vin să studiez aici”, ne-a declarat un tânăr din Germania, care a ales să studieze Medicina la Arad.

Tot la Arad a decis să studieze o tânără din Sibiu, care este de părere că Facultatea de Medicină a Universității de Vest „Vasile Goldiș” oferă calitate și conferă prestigiu absolvenților: „Am ales Facultatea de Medicină deoarece este o facultate privată, cu o bază materială solidă, o facultate care pune bazele unei profesii care salvează vieți. Aradul este un oraș surprinzător, un oraș care te primește cu brațele deschise, un oraș în care m-am acomodat deja perfect”.

Acţiunea a avut loc în cadrul săptămânii de acomodare destinată studenților anului I, atât români, cât şi străini din Germania, Franţa, Anglia, Maroc și Tunisia.

 

 

 

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide