Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI” 2019 la ARAD

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

„NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI” 2019 la ARAD
Comentează 0

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.

Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

În data de 27 septembrie 2019, cu începere de la ora 17,00Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Inspectoratul Şcolar Arad, Atrium Mall şi partenerii, invită toţi Arădenii şi nu numai, să ia cu asalt, de la mic la mare, centrul comercial Atrium Mall (zona Info, lângă lift), pentru a lua contact cu lumea fascinantă a ştiinţei şi cercetării, care vine să-şi dezvaluie „secretele” într-un mediu prietenos şi într-o atmosferă relaxantă.

Cercetători mici sau mari, îşi propun să prezinte o parte din munca lor către publicul larg, prin intermediul unor experimente ştiinţifice dar şi prezentând unele aparate, metode sau tehnologii care au schimbat sau pot îmbunătăţi viaţa noastră cotidiană. Toate aceste activităţi vor fi pigmentate din oră în oră de activităţi de divertisment, realizate de creatorii de frumos (muzică şi dans). Invitat special: Sara Gheorghe – care va avea o reprezentatie speciala de percuţie (marimba şi tobe).

A) Organizatori:  1. UNIVERSITATEA "AUREL VLAICU" DIN ARAD

                               2. INSPECTORATUL ŞCOLAR  JUDEŢEAN ARAD

                               3. ATRIUM MALL ARAD

B) Parteneri locali:  1. PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ARAD,

                                   2. CONSILIUL JUDEŢEAN ARAD

                                   3. CENTRUL CULTURAL JUDEŢEAN ARAD

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite