Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nicolae, nepotul regelui Mihai, se căsătoreşte astăzi la Sinaia. Programul oficial

Se fac pregătiri pe ultima sută de metri, înainte de mult așteptata nuntă a nepotului Regelui Mihai, Nicolae, și a Alinei. La eveniment, fostul principe va purta două costume create de o casă de modă românească. Iar verighetele celor doi vor fi diferite. Nunta va fi oficiată astăzi, la Sinaia. La 14.20 mirii vor sosi la biserica Sfântul Ilie, iar la ora 18.00 va începe recepţia care are loc la Casino-ul din Sinaia. În galeria articolului este postat şi proramul oficial al evenimentului.

Nicolae, nepotul regelui Mihai, se căsătoreşte astăzi la Sinaia. Programul oficial
Comentează 0

Au mai rămas câteva ore până la nunta nepotului Regelui Mihai, Nicolae Medford Mills cu Alina Maria Binder. O nuntă cu tentă regală și cu furnizori aleși pe sprânceană. Pentru nunta sa, fostul principe Nicolae a decis ca unul dintre prietenii lui, deținător al unei case de modă românești, să fie cel care să-i croiască costumele.

Pentru cele două costume s-a lucrat timp de două luni. Cât privește verighetele, cei doi miri au ales să le achiziționeze din țări diferite: Anglia și România. Adică, țările în care au copilărit. 

Buchetul miresei va fi și el unul delicat. Din lăcrămioare, bujori și iasomie. Nunta va avea loc la Sinaia. Peste 200 de invitați sunt așteptați la eveniment. Cununia religioasă va avea loc la Biserica Sfântul Ilie, iar petrecerea la Cazino. 

Nicolae, exclus din Familia Regală

Reamintim că în 2015, Regele Mihai a decis să îi retragă titlul de "Principe al României" nepotului său Nicolae şi să îl excludă din succesiunea la Coroana României. Mama fostului principe, Alteţa Sa Regală Principesa Elena, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta. Odată cu retragerea titlului de "Principe al României", nepotul regelui a căpătat apelativul de "domnul Medforth-Mills". Nicolae, în vârstă de 33 de ani, primise titlul de principe în 2010, iar din 2008 a participat la diferite acţiuni, ecologiste şi caritabile.

Oficial, motivul excluderii lui Nicolae nu a fost clar: "În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al României» şi calificativul de «Alteţă Regală».

De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi", se arăta în anunţul transmis de Casa Regală.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite