Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ne vedem la Szeged – Ungaria, să sărbătorim împreună Ziua Limbii Române!

 Ne vedem la Szeged – Ungaria, să sărbătorim împreună Ziua Limbii Române!
Comentează 0
Dragi români trăitori în Ungaria și oriunde! Notați-vă, vă rog, în carnețelul „de bal”:
Vineri, 1 septembrie, ne vedem la Szeged – Ungaria, să sărbătorim împreună Ziua Limbii Române!
La invitația Filialei Szeghedin a Institutului Cultural Român Budapesta (Szegedi Roman Kulturalis Intezet), peste fix o săptămână mă voi afla la Szeged, în Ungaria, pentru a celebra Ziua Limbii Române alături de toți românii care trăiesc în țara vecină și s-ar bucura să afle lucruri interesante despre grai, limbă literară, despre „excursia” cuvântului de la uz la normă, despre cuvinte românești calchiate din cuvinte maghiare, despre „maghiaro-româna” vorbită prin unele localități românești din imediata apropiere a graniței cu Ungaria, despre cum am scris proză scurtă și articole de ziar „în grai” și câte și mai câte.
Va fi un eveniment pe gustul meu, mai ales că alături de mine va conferenția și conf. univ. dr. Mihaela Bucin, șefa Catedrei de Limba Română a Universității din Szeged, o autoritate în domeniu, pe care îmi va fi mai mare dragul să o ascult.
Promit un regal, fiind absolut convinsă că va ieși de două ori pe-atât!
Așadar, prietenilor din Bătania, acum să vă văd cum popularizați acest eveniment minunat prin grupurile de români din Ungaria, că doar o dată-n an e ziua limbii ce-o vorbim, drept care mă aștept să se stea în picioare la eveniment. În ce mă privește, abia aștept întâlnirea!
V-aș fi recunoscătoare dacă ați răspândi evenimentul (share, adică, să nu ne încurcăm în termeni),
să afle cât mai multă lume și să profite de o seară de excepție la Szeged, urmată, de ce nu, de o plimbare pe cochetele străzi și parcuri ale orașului. Ce să și faci într-o vineri seara, nu-i așa?
 
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite