Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Navă miliară rusească, lovită de ucraineni lângă Insula Șerpilor. Operațiune masivă de salvare

Marina militară rusă ar fi primit o nouă lovitură de amploare pe Marea Neagră. Mai multe surse, care încă nu pot fi confirmate, indică faptul că una dintre cele mai importante nave de război care acționează pe Marea Neagră a fost lovită de rachete ucraiene si a luat foc, în apropiere de Insula Șerpilor. În spațiul virtual circulă și fotografii cu o navă în flăcări.

Navă miliară rusească, lovită de ucraineni lângă Insula Șerpilor. Operațiune masivă de salvare
Comentează 1

Conform informațiilor postate pe Twitter de platforma liveuamap, este vorba de fregata Amiral Makarov, care ar fi fost lovită de rachete anti-navă ucrainene în largul portului Odesa.

Publicația Timpul.md a publicat o fotografie în care apare, la orizont, o navă din care se înalță o coloană de fum.

Imagine

Potrivit sursei citate, o operațiune de salvare este în derulare, mai multe avioane și nave de salvare aflându-se în zonă, supravegheate de drone specializate americane.

Admiral Grigorovich-class frigate of the Russian Navy Black Sea Fleet is reportedly on fire near Zmiiny island in Black Sea. Rescue operation ongoing, multiple aircraft, rescue vessels in the area https://t.co/P3ldY4tlPP #Ukraine pic.twitter.com/pE6OKo9Sek

— Liveuamap (@Liveuamap) May 6, 2022

Amiral Makarov ar fi cea mai importantă navă care acționează pe Marea Neagră, pentru că este lansator de rachete către țintele de la sol. 

Dacă informația se confirmă și ținând cont de faptul că la mijlocul lunii aprilie Rusia a pierdut și crucișătorul de rachete "Moscova", după ce a fost lovit de rachete ucrainene, flota lui Putin din Marea Neagră nu mai are decât 2 nave de luptă de suprafață importante.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite