Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nădlac: Șase migranți au fost prinși ascunși sub podeaua unei camionete - FOTO

Șase migranți din Irak, Siria și Iran au fost prinși, luni dimineață, încercând să iasă din țară prin Vama Nădlac ascunși sub podeaua unei camionete, într-un spațiu special amenajat, ei declarând că voiau să ajungă în Spațiul Schengen.

Nădlac: Șase migranți au fost prinși ascunși sub podeaua unei camionete - FOTO
Comentează 0

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit şase cetăţeni sirieni, irakieni şi iranieni care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un spaţiu special amenajat într-o camionetă.

Vehiculul de transport marfă era condus de un bulgar în vârstă de 49 de ani, el afirmând că nu are nimic de declarat la ieșirea din țară în ceea ce privește conținutul remorcii.

”În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, în urma căruia, în compartimentul marfă,  au descoperit un spaţiu special amenajat între saşiu şi podea. Astfel, după înlăturarea podelei improvizate, în interior au fost descoperite ascunse şase persoane, cinci bărbaţi şi o femeie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Mihaela Leș.

În urma verificărilor, s-a stabilit că migranții au vârste cuprinse între 15 şi 30 ani, ei declarând că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu îndeplineau condițiile legale pentru trecerea frontierei.

Migranții sunt cercetați penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul bulgar, pentru trafic de migranţi.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite