Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nădlac II: trei migranți erau ascunși în portbagajul unei mașini

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au descoperit, ascunși într-un autoturism condus de un cetățean moldovean, trei cetăţeni din Etiopia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Nădlac II: trei migranți erau ascunși în portbagajul unei mașini
Comentează 0

Șoferul mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetăţenii depistaţi ascunşi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean moldovean în vârstă de 33 de ani. Bărbatul conducea un autoturism înmatriculat în Moldova, având ca destinație Germania.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, trei cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că sunt cetățeni din Etiopia, cu vârste cuprinse între 22 și 29 de ani, intrați legal în România.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Scrie un comentariu

trimite
Inchide