Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nădlac: 17 persoane din Irak, India şi Pakistan, prinse când încercau să treacă ilegal frontiera (FOTO)

Nădlac: 17 persoane din Irak, India şi Pakistan, prinse când încercau să treacă ilegal frontiera (FOTO)
Comentează 0

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în noaptea de marţi spre miercuri, 17 cetăţeni din Irak, India şi Pakistan care încercau să iasă ilegal din România, pe câmp, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în jurul orei 03.30, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră de la Nădlac, în cooperare cu jandarmi de la Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad, au depistat şaptesprezece persoane - unsprezece bărbaţi, două femei şi patru copii, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări, iar la verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak, India şi Pakistan - adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 32 ani, iar copiii între 3 şi 17 de ani. De asemenea, s-a mai stabilit că o parte din ei sunt solicitanţi de azil în România, iar ceilalţi au intrat legal în ţară.

Migranţii au spus că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite