Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Municipalitatea va amenaja o piaţă agroalimentară pe strada Ioan Rusu Şirianu

În ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Arad din data de 16 iulie 2018 s-a supus votului proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţia tehnico-economice faza DALI şi a indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare clădire spaţii comerciale str. Ioan Rusu Şirianu”.

Municipalitatea va amenaja o piaţă agroalimentară pe strada Ioan Rusu Şirianu
Comentează 0

Proiectul a fost aprobat la limită, întrunind 12 voturi “pentru”. Şi de această dată consilierii PSD-ALDE şi consilierul independent Marin Lupaş s-au opus amenajării unei pieţe agroalimentare pe strada Ioan Rusu Şirianu nr. 6 A, unde Municipiul Arad deţine în proprietate privată un teren de 1.159 mp. Concret, municipalitatea doreşte refuncționalizarea și folosirea fondului actual construit prin crearea unor spaţii de expunere – vânzare produse agroalimentare, spaţiu administrativ, grupuri sanitare şi spaţii servicii- care să ofere condiţii optime comercianţilor din Piaţa Catedralei.

Durata realizării acestei investiții este de 24 de luni, iar valoarea a fost estimată la aproximativ 5,6 milioane lei. Investiţia  se va realiza din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase în condițiile legii.

Consiliul Local Municipal a aprobat realizarea unei pieţe noi pe str. Șirianu. Vreau să mulțumesc consilierilor și vreau să mulțumesc și celor care lucrează astăzi în Piața Catedralei, pentru că la dezbaterea pe care tocmai am avut-o au fost doar patru comercianți, ceilalți având încredere în noi că vom realiza o piață modernă, o piață care iarna să aibă o temperatură optimă pentru a se putea derula acolo comerțul, iar vara la fel, o temperatură optimă pentru un comerț civilizat. Mai mult decât atât, în studiul de fezabilitate veți vedea și zona de parcare, iar de astăzi înainte vom intra în procedura de licitație a proiectului tehnic și a constructorului și sperăm că în maximum un an și șase luni de zile de la finalizarea licitației, Aradul să aibă o piață modernă în zona centrală și să putem începem amenajarea unui zone pietonale în Piața Catedralei, cu o parcare subterană. Acest proiect va intra și el, în curând, în Consiliul Local, și sperăm să trecem cu bine de el, nu așa cum s-a petrecut în cazul Pieței Avram Iancu”, a declarat edilul Gheorghe Falcă.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite