Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Municipalitatea se pregătește să acceseze 2,5 milioane de euro pentru două centre multifuncționale

Autoritățile locale de la Arad se pregătesc să acceseze aproximativ 2,5 milioane de euro, bani necesari pentru  construirea a două centre multifuncţionale destinate persoanelor din zonele urbane marginalizate.

Municipalitatea se pregătește să acceseze 2,5 milioane de euro pentru două centre multifuncționale
Comentează 0

Despre proiectul privitor la unul dintre aceste centre, cel de pe Tarafului, am scris săptămâna trecută. Cel de al doilea, va fi construit în zona Șezătorii – Pădurii, unde se vor investi aproape 1,5 milioane de euro (6.889.850,73 de lei). Ambele construcţii se vor realiza în mare parte din fonduri europene, susțin reprezentanții Primăriei.

Clădirea centrului multifuncțional din zona Șezătorii – Pădurii, va avea o suprafaţă desfăşurată de peste 800 metri. În centrul de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți, se vor derula activități de consiliere psihosocială pentru femei și copii și asistență și consiliere juridică; educare și dezvoltare timpurie; socializare și petrecerea timpului liber, inclusiv activități culturale; servicii medicale generale; conștientizare și sensibilizare a populației; activități de acordare a unei mese calde.

Centrul va oferi de asemenea şi servicii de asistență comunitară pentru tineri și adulți aflați în situații de nevoie (consiliere și informare, integrare/reintegrare socială, inclusiv activități culturale, educație non-formală, ocupare pe piața muncii etc.).

De menționat că, grupul țintă vizat de ideea de proiect este de 3.000 de persoane, locuitori ai cartierului Șega, iar durata de realizare a investiţiei este de 36 de luni.

De altfel, în cadrul şedinţei extraordinare de vineri, consilierii locali au aprobat cu unanimitate de voturi atât studiul de fezabilitate al centrului multifuncţional din zona Tarafului, cât şi cele două proiecte de hotărâre care fac referire la încheierea unui acord de parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Arad, cea care va asigura furnizarea serviciilor în cadrul celor două centre. „Şedinţa a fost extraordinară pentru că ne dorim cât mai repede finanţarea pentru cele două centre multifuncţionale. Proiectele  vor beneficia de o finanţare din partea  Uniunii Europene în procent de 85%. Centrele sunt prevăzute cu parter şi etaj şi vor dispune de săli de mese, spaţii de joacă, săli de teme şi lectură, săli de consilire, cabinete medicale, grupuri sanitare etc.  Acestea vor fi  proiectate şi construite astfel încât să fie  folosite cu uşurinţă şi de către persoanele cu dizabilităţi.  Ne grăbim să obţinem aceşti bani europeni pentru că şi aceste segmente ale societăţii cred că trebuie să fie sprijinite”,  susține viceprimarul Călin Bibarț.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite