Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Motivul fuziunii: aeroportul arădean generează cheltuieli de 2,6 milioane de lei fără să aibă curse

Aeroportul arădean nu prezintă inters pentru operatori, iar din această cauză produce doar pierderi. Autoritățățile județene spun că doar fuziunea cu baza aeriană din Timișoara poate salva situația.

Motivul fuziunii: aeroportul arădean generează cheltuieli de 2,6 milioane de lei fără să aibă curse
Comentează 0

 

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, spune că este ”lipsită de sens” ideea că aeroportul urmează să fie cedat Timișoarei.

”În evetualitatea în care Aeroportul Arad va fuziona cu Aeroportul Traian Vuia din Timișoara, instituțional acesta nu va avea nicio legătură cu orașul vecin, în condițiile în care Aeroportul Timișoara este administrat în prezent de Ministerul Transporturilor”, a declarat Cionca.

Conform sursei citate, baza aeriană a fost reintrodusă, recent, în Masterplanul General de Transport, iar asta oferă oportunitatea de a se accesa fonduri europene în sumă de până la 27 de milioane de euro. Banii ar urma să fie folosiți pentru lucrări de modernizare a pistei de decolare-aterizare, pentru asigurarea compatibilităţii cu căile de rulare şi platformă, pentru echipamente şi utilajele de asistenţă a navigaţiei.

În prezent, Aeroportul Arad generează cheltueli de exploatare de aproximativ 2,6 milioane de lei pe an, în condițiile în care, în pofida investițiilor de până acum, nicio companie aeriană nu s-a arătat interesată să-l folosească pentru operarea de zboruri.

Dacă aeroportul ar fi preluat de Ministerul Transporturilor, aceste cheltueli ar fi suportate din bugetul statului și s-ar face o economie substanțială la bugetul județean.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite