Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Motivare şi formare în domeniul european pentru resursa umană calificată a serviciilor şi agriculturii: Proiect ERASMUS+ la Liceul Tehnologic Beliu

În premieră pentru unitatea noastră școlară, Liceul Tehnologic Beliu, a beneficiat de un proiect Erasmus+, proiect european, care are ca scop deplasarea elevilor în străinătate, în vederea efectuării practicii de specialitate. Proiectul a fost realizat în consorţiu, de Liceul Tehnologic „Moga Voivod” Hălmagiu ca şcoala coordonatoare, având ca parteneri Liceul „Ion Buteanu” Gurahonț și Liceul Tehnologic Beliu.

Motivare şi formare în domeniul european pentru resursa umană calificată a serviciilor şi agriculturii: Proiect ERASMUS+ la Liceul Tehnologic Beliu
Comentează 0

Activitățile fluxului 3 au constat în deplasarea în străinătate, a 10 elevi, din fiecare unitate școlară, cu scopul de a efectua instruirea practică la partenerul din localitatea Granada, Spania. Toate cheltuielile generate de deplasarea elevilor, cazare și masă, au fost plătite din fondurile proiectului.

În primul an de proiect, anul 2020, 10 elevi din clasa a XI-a (fluxul 2), din școala noastră au plecat în Barcelos, Portugalia, pentru 3 săptămâni, cu scopul de a se instrui şi a-şi desfăşura practică la partenerul din Barcelos Din păcate, perioada  de instruire practică a fost întreruptă brusc de pandemia de Corona virus și cealaltă deplasare prevăzută în proiect a fost amânată.

În anul 2021, am reușit să efectuăm cea de-a doua deplasare în Granada, Spania, cu un număr de 9 elevi din clasele a X-a și a XI-a, unde elevii noștri au  finalizat cu succes instruirea practică, fiind apreciați pentru munca depusă.

Pe lângă activitatea de instruire practică, respectiv orele desfășurate în locațiile destinate instruirii practice, elevii noștri au putut vizita obiective turistice importante din Granada, cum ar fi: Palatul Alhambra, orașul Sevilla, Cordoba și s-au bucurat de plajă la Marea Mediterană.

Sperăm că, în continuare, școala noastră să poată realiza și alte proiecte de care să beneficieze elevii noștri.

În perioada de mobilitate elevii școlii noastre au dobândit, prin practică pe care au efectuat-o, următoarele competențe:

- au învățat regulile de protecția muncii;

- au dobândit abilități de comunicare și de muncă în echipă pentru rezolvarea unor sarcini;

- să aibă responsabilitate în îndeplinirea sarcinilor;

- să-și asume rolul în echipă;

- să aibă atitudine constructivă, să fie interesaţi, motivaţi și solidari;

- să știe care sunt principalele activități care se desfășoară în instituțiile publice;

- au făcut analiză contabilă și au înregistrat evenimente și tranzacții;

- au realizat situațiile financiare anuale și închiderea bugetului anual;

- au învățat care sunt modalitățile/formele de control financiar din instituțiile publice.

Pe lângă pregătirea de specialitate, elevii noștri au beneficiat de o pregătire culturală deosebită, prin vizitarea unor obiective turistice culturale, cum sunt: Palatul Alhambra, unde au putut vedea, pe lângă frumusețea arhitecturală deosebită, fântânile interioare și grădinile palatului, care sunt realizate prin îmbinarea armonioasă a multor specii de plante, arbuști și arbori. Prin vizitarea orașelor Cordoba și Malaga și-au îmbogățit cunoștințele istorice, unde au vizitat diferite obiective arhitecturale, inclusiv vestigii romane. De asemenea, au participat la un spectacol de dans, Flamenco, dans specific Spaniei.

Profesor coordonator proiect

Liceul Tehnologic Beliu, Mirela Bociort

                                                             

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite