Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moțiunea de cenzură va fi citită astăzi și va fi votată sâmbătă

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a anunţat, miercuri, că Biroul permanent reunit a stabilit că miercuri, la ora 15.00, va fi citită în plen moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie, iar sâmbătă la ora 11.00 este programat votul. În cazul în care nu va exista cvorum, Iordache spune că va fi programat un nou Birou politic reunit.

Moțiunea de cenzură va fi citită astăzi și va fi votată sâmbătă
Comentează 1

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache (PSD) a propus miercuri în debutul ședinței Birourilor Permanente Reunite (BPR) ca dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură să aibă loc sâmbătă în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. În fața acestei propuneri, liberalii membri în conducerea Parlamentului au părăsit sala, iar ședința a rămas fără cvorum.

Vicepreședinta Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu a ieșit din sală pentru a-l aduce la ședință pe deputatul minorităților, Dragoş Gabriel Zisopol, pentru a reface cvorumul, iar ședința s-a reluat.

Moțiunea de cenzură va fi citită miercuri, iar dezbaterea și votul vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 11.00.

Iordache a explicat că ziua de sâmbătă este exact a treia după prezentarea moţiunii în plen.

”Înţeleg că este o urgenţă să fie debarcat acest guvern. Pentru noi este o urgenţă să arătăm că aceşti 237 care au semnat nu vor vota. Noi spunem foarte clar că această moţiune de cenzură nu are nici substanţă şi nu poate convinge, deci nu va fi adoptată”, a spus Iordache.

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite