Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Monştri.“, singurul film românesc prezent la Berlinală, rulează la Arta

„Monştri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, singurul film românesc din selecţia din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secţiunea Forum, este filmul care încheie seria proiecțiilor lunii septembrie la cinema Arta. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, aşa cum o numeşte regizorul Marius Olteanu, care rulează la Arta în 27 septembrie, de la ora 20.

„Monştri.“, singurul film românesc prezent la Berlinală, rulează la Arta
Comentează 0

Pelicula spune povestea unei zile din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar şi că îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza nevoilor, convingerilor, opţiunilor lor de viaţă. Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poţi da celuilalt?”. Filmul observă şi pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent şi să decidă până la final cine sunt „monştrii“. „Dana şi Arthur, personajele principale ale filmului meu, sunt doi nonconformişti care încearcă, în ciuda lor, a ceea ce îşi doresc, să fie cum trebuie, pentru celălalt şi pentru ceilalţi. «Monştri.» vorbeşte despre acceptare, despre nevoia de a fi iubit şi despre preţul pe care eşti dispus să îl plăteşti pentru asta“, spune regizorul Marius Olteanu.

Lungmetrajul „Monştri.” îi are în distribuţie pe: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Şerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuţă. Imaginea este semnată de Luchian Ciobanu. Marius Olteanu este regizorul şi scenaristul filmului.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite