Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moment istoric la Blaj: Papa Francisc a beatificat șapte eroi martiri

Moment istoric la Blaj: Papa Francisc a beatificat, duminică, șapte eroi martiri pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Moment istoric la Blaj: Papa Francisc a beatificat șapte eroi martiri
Comentează 0

Cei şapte episcopi greco-catolici martiri beatificaţi, duminică, au lăsat poporului român o "preţioasă" moştenire, ce poate fi sintetizată în două cuvinte - libertate şi milostivire, a transmis Papa Francisc, în faţa a zeci de mii de persoane, care au participat la Sfânta Liturghie oficiată pe Câmpia Libertăţii de la Blaj.

Cei şapte episcopi greco-catolici români proclamaţi duminică Fericiţi sunt: Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu. Ei au fost torturaţi şi prigoniţi de regimul comunist şi au murit între anii 1950 - 1970.

"Voi aţi suferit din cauza discursurilor şi acţiunilor bazate pe discreditare, care duceau până la expulzarea şi la distrugerea celui care nu putea să se apere şi reduceau la tăcere vocile disonante", a spus Papa Francisc.

PAPA FRANCISC a vizitat apoi o familie de romi din Blaj

Suveranul Pontif a subliniat că, în faţa persecuţiei "neîndurătoare" din partea regimului, cei şapte episcopi au dat dovadă de o credinţă şi de o iubire "exemplare" pentru poporul lor.

"Cu mare curaj şi cu tărie interioară, au preferat să sufere o dură detenţie şi orice fel de tortură decât să îşi renege apartenenţa la iubita lor Biserică. Aceşti Păstori, martori ai credinţei, au recâştigat şi au lăsat poporului român o preţioasă moştenire pe care o putem sintetiza în două cuvinte: libertate şi milostivire", a afirmat Papa Francisc, conform Agerpres.

În ultima zi a vizitei apostolice, Papa Francisc a ajuns pe Câmpia Libertăţii de la Blag unde oficiază ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri, în fața a peste 100.000 de pelerini. 

CITESTE CONTINUAREA PE REALITATEA.NET

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide