Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Mobilizarea parțială" în Rusia, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial - DOCUMENT KREMLIN

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, miercuri, decretul privind mobilizarea parțială în Rusia. Este pentru prima dată după al Doilea Război Mondial (asimilând Rusia drept continuatoare a fostei Uniuni Sovietice/URSS - N.R.) când este luată o asemenea măsură. Decretul a fost publicat pe site-ul Kremlinului.

Comentează 0

Decret „Cu privire la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă”

Șeful statului a semnat Decretul „Cu privire la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă”.

21 septembrie 2022

09:20

În conformitate cu legile federale din 31 mai 1996 nr. 61-FZ „Cu privire la apărare”, din 26 februarie 1997 nr. 31-FZ „Cu privire la pregătirea și mobilizarea mobilizării în Federația Rusă” și din 28 martie 1998 nr. 53- Legea federală „Cu privire la serviciul militar și serviciul militar” decid:

1. Se anunță mobilizarea parțială în Federația Rusă din 21 septembrie 2022.

2. Se realizează apelul cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse. Cetățenii chemați la serviciul militar prin mobilizare au statutul de personal militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

3. Nivelul salariului pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare (...) corespunde nivelului de salariu pentru personalul militar care servește în Forțele Armate în baza unui contract .

4. Contractele încheiate de cadrele militare sunt valabile până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială, cu excepția cazurilor de concediere a cadrelor militare din serviciul militar în temeiul stabilit prin prezentul decret. 

5. Stabilește, în perioada de mobilizare parțială următoarele motive pentru trecerea în rezervă din serviciul militar a militarilor care efectuează serviciul militar în baza unui contract, precum și a cetățenilor Federației Ruse chemați la serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse :

a) în funcție de vârstă - la împlinirea limitei de vârstă pentru serviciul militar;

b) din motive de sănătate - în legătură cu recunoașterea acestora de către comisia medicală militară ca inapt pentru serviciul militar, cu excepția cadrelor militare care și-au manifestat dorința de a continua serviciul militar în funcții militare care pot fi înlocuite cu cadrele militare specificate;

c) intrarea în vigoare a unei hotărâri judecătorești privind impunerea unei pedepse cu închisoarea.

6. Către Guvernul Federației Ruse:

a) să finanțeze activități de mobilizare parțială;

b) să ia măsurile necesare pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale altor trupe, formațiuni și corpuri militare în perioada de mobilizare parțială.

8. Cei mai înalți funcționari ai entităților constitutive ale Federației Ruse asigură recrutarea cetățenilor pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse în numărul și în termenele stabilite de Ministerul Apărării al Federației Ruse. pentru fiecare entitate constitutivă a Federației Ruse.

9. Oferiți cetățenilor Federației Ruse care lucrează în organizațiile complexului militar-industrial dreptul la amânare de la recrutare pentru serviciul militar pentru mobilizare (pentru perioada de muncă în aceste organizații). Categoriile de cetățeni ai Federației Ruse cărora li se acordă dreptul la amânare și procedura de acordare a acestuia sunt stabilite de Guvernul Federației Ruse.

10. Prezentul decret intră în vigoare din ziua publicării sale oficiale.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite